Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Salātu plate ar jogurta mērci

Salātu plate ar jogurta mērci

FOTO: Maija Strode

Kraukšķīgi, svaigi dārzeņi ar aromātisku, vieglu mērci.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1/2 sarkanās paprikaa
  • 1/2 zaļās paprikas
  • 1/2 dzeltenās paprikas
  • 1/2 burkāna
  • 1/2 tomāta
  • 1/3 gurķa
  • 1 rudens redīss
  • 50 g svaiga kāposta
  • 150 ml beztauku jogurta
  • 1 ēd. k. kapātu diļļu
  • 1 ēd. k. kapātu pētersīļu lapiņu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Jogurtu sajauc ar dillēm un pētersīļiem. Vasarā izmanto svaigus zaļumus. Ziemā var izmantot vasarā savāktos un sasaldētus. Zaļumus var sasaldēt arī lielākas kastītēs un kad vajag, izņem no saldētavas, pagrābj saldētos zaļumus, pieber ēdienam (neatsaldējot!) un kastīti noliek atpakaļ. Tā būs veselīgā mērce.
  2. Ar šo mērci lieliski saderēs: gabaliņos sagriezta paprika, tomāts, gurķis, sarīvēts burkāns, redīss, kāposts. Kāpostam pēc sarīvēšanas pievieno mazliet ķimenes un ar stampiņu to paspaida.
  3. Kārto ēdienu kā pievienotajā foto. Vienam vai vairākiem ēdājiem, kā talāk maisīt un ēst, to nu lai katrs pats izlemj.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Krabju salāti ar puķkāpostu, kukurūzu un svaigu gurķi

Krabju salāti ar puķkāpostu, kukurūzu un svaigu gurķi

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas