Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Turku zirņu biezenis ar vistas mērci

Turku zirņu biezenis ar vistas mērci

FOTO: Maija Strode

Turku zirņi ir viens no vecākajiem cilvēcei zināmajiem pākšaugiem. Tie ir bagāti ar nepiesātinātajām taukskābēm, vitamīniem A, B1, B2, B6, C, folijskābēm, mikroelementiem un minerāliem. Turku zirņi ir lielisks proteīna avots, tas regulē glikozes līmeni asinīs, palīdz kontrolēt apetīti, tā sastāvdaļas dod ādai elastīgumu un veselīgu izskatu. Šis pākšaugs lieliski regulē zarnu trakta darbību un uzlabo smadzeņu darbību.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

2
porcijas
  • 400 g vistas filejas
  • 1 burkāns
  • 1 paprika
  • 1 sīpols
  • 1 /2 tējk. garšviela vistas gaļai
  • 2 ēd. k. skāba krējuma
  • 1 ēd. k. kartupeļu milti
  • Eļļa apcepšanai
  • 200 ml turku zirņu
  • 1 /2 tējk. čabera
  • 1 ēd. k. olīveļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Turku zirņus iepriekšējā vakarā aplej ar ūdeni un atstāj uzbriest.
  2. Vistas fileju sagriež gabaliņos un sajauc ar garšvielu.
  3. Papriku sagriež gabaliņos. Burkānu notīra un sarīvē uz rupjas rīves. Sīpolu sakapā.
  4. Dārzeņus un gaļu viegli apcep minimālā eļļas daudzumā. Liek katliņā, pārlej ar verdošu ūdeni, pievieno skābo krējumu un sautē uz lēnas uguns gatavu.
  5. Beigās pievieno 50 ml ūdens ar izķīdinātiem kartupeļu miltiem un kartīgi izmaisa.
  6. Turku zirņus noskalo, pārlej ar ūdeni, pievieno garšvielas un vāra gatavus. Nedaudz atdzesē, pievieno eļļu un ar rokas blenderi sasmalcina putriņā un nedaudz uzputo.
  7. MV (maizes vienības) aptuveni
  8. Burkāns, kartupeļu milti = 2 MV
  9. Turku zirņi=3 MV, pārējiem produktiem – nav.
  10. Kopā (2+3)/2=2.5 MV
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Frikadeļu zupa ar zaļajiem zirnīšiem un puķkāpostiem

Frikadeļu zupa ar zaļajiem zirnīšiem un puķkāpostiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas