Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Kartupeļu sacepums ar baklažaniem

Kartupeļu sacepums ar baklažaniem

FOTO: Shutterstock.com

Šis ēdiens ir ļoti līdzīgs tradicionālajam grieķu sacepumam, ko dēvē - musaka (moussaka). Mums tas ir vienkārši gards kartupeļu sacepums ar malto gaļu, ko eleganti papildina baklažāns.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi
  • Baklažāns
  • Paprika
  • Malta gaļa
  • Sīpols
  • Siers
  • Baltajai mērcei:
  • Piens
  • Sviests
  • Milti
  • Garšvielas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

65 min.
  1. Kartupeļus nomizo, nomazgā, sagriež ripiņās. Baklažānus sagriež strēmelēs un apsāla patur 10 minūtes, tad noskalo. Apcep uz sausas pannas vai grilē.
  2. Malto gaļu apcep. Papriku, sīpolu sagriež kubiņos pievieno maltais gaļai un apcep.
  3. Uztaisa balto mērci (izkausē sviestu, apcep miltus, pievieno pienu un garšvielas).
  4. Visus iepriekš sagatavotos produktus kārto cepešpannā kārtās: kartupeļi, maltā gaļa, baklažāns, baltā mērce noslēdz ar sieru.
    Cep cepeškrāsnī līdz kartupeļi gatavi - aptuveni 30-40 minūtes. Sākumā var trauku pārsegt ar foliju.

    Labu apetīti!
    Visus iepriekš sagatavotos produktus kārto cepešpannā kārtās...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas