Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sacepums ar baklažaniem

2010. gada 4. novembris
Foto: Shutterstock.com
Šis ēdiens ir ļoti līdzīgs tradicionālajam grieķu sacepumam, ko dēvē - musaka (moussaka). Mums tas ir vienkārši gards kartupeļu sacepums ar malto gaļu, ko eleganti papildina baklažāns.
Pagatavošana
65 min
1. Kartupeļus nomizo, nomazgā, sagriež ripiņās. Baklažānus sagriež strēmelēs un apsāla patur 10 minūtes, tad noskalo. Apcep uz sausas pannas vai grilē.
2. Malto gaļu apcep. Papriku, sīpolu sagriež kubiņos pievieno maltais gaļai un apcep.
3. Uztaisa balto mērci (izkausē sviestu, apcep miltus, pievieno pienu un garšvielas).
4. Visus iepriekš sagatavotos produktus kārto cepešpannā kārtās: kartupeļi, maltā gaļa, baklažāns, baltā mērce noslēdz ar sieru.
Cep cepeškrāsnī līdz kartupeļi gatavi - aptuveni 30-40 minūtes. Sākumā var trauku pārsegt ar foliju.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu