Sākums > Receptes > Salāti

Melone ar garnelēm (x 4 cilv.)

2010. gada 30. oktobris
Foto: Tamy
Pagatavošana
15 min
1. Melones ēdamo daļu sagriezt nelielos kubiciņos un sabērt salātu traukā.
2. Uzvārīt katliņā ūdeni, pasālīt un tad novārīt tajā garneles (saldētās garneles, ko izmantoju, novāras 1 minūtes laikā. Tās gan atkausēju pirms tam), bet ja laiks nav norādīts vai garneles ir svaigas, tad pietiek paskatīties līdz garneles paliek “rozīgas”. Izkārst un pievienot melonei. Visu pavisam nedaudz pasāla, pievieno piparu, nedaudz olīveļļu un iecilā ar dakšām.
3. Paturēt ledusskapī un pasniegt aukstus šos salātus.
4. Es šos salātus pasniedzu pirms pirmā ēdiena. Vasarā dikti atsvaidzinoši. Piedevām, ja ir izdevies nopirkt gardu meloni, tad kontrasts starp sāļo un saldo ir burvīgs.
5. P.S. Gribētājs var pievienot šiem salātiem arī kubiņos sagrieztu mozzarella’s sieru (100 g).
Uz augšu