Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Riekstu un mandeļu sacepums

2010. gada 30. oktobris
Foto: Dansukker
Pagatavošana
45 min
1. Lazdu riekstus uz cepešpannas grauzdē krāsnī. Noņem čaumalas, berzējot riekstus (piemēram, ar biezu virtuves papīru). Uzgrauzdē arī mandeles un valriekstus.
2. Izkausē taukvielas, viegli atdzesē. Visas mīklas sastāvdaļas rūpīgi samaisa un mīklu ievieto apmēram 25 cm platā kūkas veidnē. Cep 10 minūtes 200°C. Tad samazina temperatūru līdz 175°C.
3. Pildījuma sastāvdaļas, izņemot mandeles un riekstus, sajauc katliņā. Vāra uz lēnas liesmas dažas minūtes. Noņem katliņu no plīts un iemaisa riekstus un mandeles.
4. Ielej pildījumu virs mīklas un cep apmēram 15 minūtes.

Lai labi garšo!
Foto: Dansukker
Uz augšu