Riekstu un mandeļu sacepums

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 100 g sviesta vai margarīna
  • 300 ml kviešu miltu
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 2 ēd. k. Dansukker niedru cukura "Demerara"
  • 1 ola
  • Pildījumam:
  • 100 g notīrītu mandeļu
  • 100 g lazdu riekstu
  • 100 g valriekstu
  • 100 g sviesta vai margarīna
  • 50 ml Dansukker tumšā cukura sīrupa
  • 50 ml Dansukekr niedru cukura "Demerara"
  • 2 ēd. k. kviešu miltu
  • 100 ml piena

Pagatavošana

45 min.
  1. Lazdu riekstus uz cepešpannas grauzdē krāsnī. Noņem čaumalas, berzējot riekstus (piemēram, ar biezu virtuves papīru). Uzgrauzdē arī mandeles un valriekstus.
  2. Izkausē taukvielas, viegli atdzesē. Visas mīklas sastāvdaļas rūpīgi samaisa un mīklu ievieto apmēram 25 cm platā kūkas veidnē. Cep 10 minūtes 200°C. Tad samazina temperatūru līdz 175°C.
  3. Pildījuma sastāvdaļas, izņemot mandeles un riekstus, sajauc katliņā. Vāra uz lēnas liesmas dažas minūtes. Noņem katliņu no plīts un iemaisa riekstus un mandeles.
  4. Ielej pildījumu virs mīklas un cep apmēram 15 minūtes.

    Lai labi garšo!
    Ielej pildījumu virs mīklas un cep apmēram 15 minūtes.

La...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi