Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Amerikāņu šokolādes kūka

Amerikāņu šokolādes kūka

FOTO: Dansukker

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g tumšās šokolādes
  • 100 g sviesta
  • 5 sadrupināti cepumi, vēlams no rupja maluma miltiem (Digestive). Var izmantot cepumus "Selga" vai auzu pārslu cepumus
  • 350 ml kviešu miltu
  • 400 ml Dansukker niedru cukura "Demerara"
  • 1 tējk. sodas
  • 300 ml skābā krējuma
  • 4 olas
  • 100 g lobītu valriekstu
  • Formai
  • Sviests
  • Rīvmaize
  • Rotājumam
  • Dansukker pūdercukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Sakarsē krāsni līdz 175°C. Ietauko lielo, apaļo kūkas formu un izkaisa to ar rīvmaizi.
  2. Katlā izkausē sviestu. Pievieno sadrupinātos cepumus un ļauj maisījumam atdzist.
  3. Sadrupina 125 g tumšās šokolādes kopā ar valriekstiem.
  4. Sajauc cepumu maisījumu ar sadrupināto šokolādi un riekstiem.
  5. Nepārtraukti maisot, katlā izkausē pārējos 125 g tumšās šokolādes, pievienojot 2 ēd. k. ūdens.
  6. Sajauc niedru cukuru, sodu, miltus, skābo krējumu, olas un izkausēto šokolādi bļodā un sakuļ līdz viendabīgai masai.
  7. Cepamformā ielej mīklu, tad pieliek cepumu maisījumu (tas iegrimst mīklā).
  8. Cep krāsns vidusdaļā apmēram 50 minūtes. Pirms pasniegšanas virsmu pārber ar pūdercukuru. Var pasniegt arī ar putukrējumu vai svaigām ogām.
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA