Fazāna krēms

2010. gada 24. oktobris
Foto: Līga
Pagatavošana
500 min
1. Izķidātam, kulināriski sagatavotam fazānam novelk ādu, krūtiņai izņem kaulus, atdala cīpslas un gaļu apcep pannā sakarsētā eļļā 3 minūtes. Pēc tam to divreiz smalki samaļ gaļas mašīnā Gaļas masā iekuļ šeriju un konjaku caur astru sietu visu izberž bļodā, saputo viendabīgā masā un atliek malā. Katliņā izkausē sviestu, tajā iesijā miltus, tos apbrūnina līdz zeltainumam ar pārlej ar buljonu. Visu maisos uzvāra un atstāj apmēram 15 min. uz mēreni karstas sildvirsmas ievilkties, tad izkāš caur drāniņu un atliek malā. Želatīnu izmērcē aukstā ūdenī. Uzvāra nepilnu 1.4 l ūdens, pielej portvīnu un šķidrumu nedaudz atdzesē. Pēc tam iemaisa nospiestu želatīnu, uzkarsē, līdz tas izkusis ( nevāra). Auksto balto mērci samaisa ar divām tasēm portvīna aspika un 2 ēdamk. saldā krējuma. Visu vāra, līdz mērces apjoms samazinās uz pusi. Tad mērcē iemaisa gaļas biezeni un atlikušo krējumu. Krēmu pilda veidnē, virsmu nolīdzina un pārlej ar atlikušo aspiku. Novieto uz 6 st. vēsumā. Gatavo krēmu ar karstu karoti kārto uz aukstiem šķīvjiem. Klāt pasniedz marinētus siltus skābos ķiršus.
Uz augšu