Salātlapu svaigums un laša sātīgums - perfektiem salātiem :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
2
porcijas
150gmazsālītas laša filejas
100gsvaigo salātu mix
1-2ēd. k.ķirbja sēklu
2ēd. k.olīveļļas
1ēd. k.citrona sulas
1šķipsna/spiparu
Sāls pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
20 min.
Laša gabalus ierīvē ar sāli un pipariem, pievieno timiānu. Uz uzkarsētas pannas liek laša gabalus ar ādu uz leju. Cep no abām pusēm 10 min., 200 °C temperatūrā. Uz šķīvja kārto romiešu salātu lapas. Atsevišķi bļodā sajauc sāli, smilšērkšķus un olīveļļu. Kad lasis izcepts, tam noņem ādu, kārto uz salātu lapām un pārlej ar smilšērkšķu mērci. Dekorē ar plūmēm.
Laša fileju sagriež palielos gabalos.
Salātu lapas nomazgā, ja nepieciešams, saplūkā mazos gabalos.
Lasi, salātus un sēklas liek vienā bļodā, pārber ar pipariem, pārlej ar olīveļļu un citrona sulu, viegli samaisa. Pagaršo, ja nepieciešams, papildina ar sāli un/vai pipariem.