Sulīgais ābolu pīrāgs

4 1
Kolekcijas: Veģetārās
Pīrāgs sanāk sulīgs, ja gribat mazāk sulīgu, tad pamatni iepriekš jāizcepj.

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1.5 glāze/s miltu
  • 0.5 glāze/s krējuma
  • 150 g mīksta sviesta (vai margarīnа)
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • Pildījumam:
  • 1 kg ābolu
  • Mērcei:
  • 1 glāze/s krējuma
  • 1 ola
  • 1/2 glāze/s cukura (tas saldummīļiem, tā var mazāk - 0,5 glāzi)
  • 2 ēd. k. miltu

Pagatavošana

80 min.
  1. Ņem sviestu (istabas T), pievieno krējumu, cepamo pulveri, tad liek miltus, visu kārtīgi izmīca, lai veidojas viendabīga masa, ja ir vajadzība - pievieno papildus miltus. Mīkla gatava, kad līp nost no rokām.
  2. Mīklu liek un veido noņemamajā tortes formā (citādi maliņas neturēsies), un veido maliņas no mīklas, tad iekšā liek jau iepriekš notīrītus ābolus (es lieku 2-3 kārtās), aplej ar mērci, kuru sagatavo, labi samaisot mērces sastāvdaļas.
  3. Liek cepties 180 grādu T,- cep apmēram 50 min.
    Jāļauj pīrāgam atdzist, tikai tad griež!

    Lai labi garšo!
    Liek cepties 180 grādu T,- cep apmēram 50 min.
Jāļauj pīrāg...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

ilze 2011. gada 10. oktobris 13:23
kādu krējumu jāliek- saldo vai skābo??
Landa 2011. gada 20. janvāris 17:23
Liels paldies - pirmais mans pīrāgs un veiksmīgs, visiem ļoti garšoja!! Liels paldies!
liga 2010. gada 16. novembris 17:28
Kada tur pamatne/ malinjas var sanaakt... ja tai miklaa ir tik daudz sviesta, kursh karstumaa izkust??

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize