Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Sulīgais ābolu pīrāgs

Sulīgais ābolu pīrāgs

FOTO: Inese Šneidere

Kolekcijas: Veģetārās
Pīrāgs sanāk sulīgs, ja gribat mazāk sulīgu, tad pamatni iepriekš jāizcepj.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1.5 glāze/s miltu
  • 0.5 glāze/s krējuma
  • 150 g mīksta sviesta (vai margarīnа)
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • Pildījumam:
  • 1 kg ābolu
  • Mērcei:
  • 1 glāze/s krējuma
  • 1 ola
  • 1/2 glāze/s cukura (tas saldummīļiem, tā var mazāk - 0,5 glāzi)
  • 2 ēd. k. miltu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Ņem sviestu (istabas T), pievieno krējumu, cepamo pulveri, tad liek miltus, visu kārtīgi izmīca, lai veidojas viendabīga masa, ja ir vajadzība - pievieno papildus miltus. Mīkla gatava, kad līp nost no rokām.
  2. Mīklu liek un veido noņemamajā tortes formā (citādi maliņas neturēsies), un veido maliņas no mīklas, tad iekšā liek jau iepriekš notīrītus ābolus (es lieku 2-3 kārtās), aplej ar mērci, kuru sagatavo, labi samaisot mērces sastāvdaļas.
  3. Liek cepties 180 grādu T,- cep apmēram 50 min.
    Jāļauj pīrāgam atdzist, tikai tad griež!

    Lai labi garšo!
    Liek cepties 180 grādu T,- cep apmēram 50 min.
Jāļauj pīrāg...

    FOTO: Inese Šneidere

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Augusta siera kūka

Augusta siera kūka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA