Sulīgais ābolu pīrāgs

2010. gada 20. oktobris
Foto: Inese Šneidere
Pīrāgs sanāk sulīgs, ja gribat mazāk sulīgu, tad pamatni iepriekš jāizcepj.
Pagatavošana
80 min
1. Ņem sviestu (istabas T), pievieno krējumu, cepamo pulveri, tad liek miltus, visu kārtīgi izmīca, lai veidojas viendabīga masa, ja ir vajadzība - pievieno papildus miltus. Mīkla gatava, kad līp nost no rokām.
2. Mīklu liek un veido noņemamajā tortes formā (citādi maliņas neturēsies), un veido maliņas no mīklas, tad iekšā liek jau iepriekš notīrītus ābolus (es lieku 2-3 kārtās), aplej ar mērci, kuru sagatavo, labi samaisot mērces sastāvdaļas.
3. Liek cepties 180 grādu T,- cep apmēram 50 min.
Jāļauj pīrāgam atdzist, tikai tad griež!

Lai labi garšo!
Foto: Inese Šneidere
Uz augšu