Persiku pīrāgs

2010. gada 20. oktobris
Foto: Inese Šneidere
Pagatavošana
60 min
1. Ņem mīkstu margarīnu, pievieno krējumu, cepamo pulveri, miltus liek pamazām, lai mīkla nesanāk par cietu, izmīca mīklu līdz tā nelīp pie rokām. Ja mīkla sanākusi par cietu, pievieno vēl krējumu.
2. Izveltnē nedaudz un ar rokām liek iekšā formā, ar rokām līdzinot, izveidojot maliņas, pacēlumu pamatnei.
3. Liek cepeškrāsnī un cep līdz pamatne gatava, bet ne brūna (min. 10-15 min. 180 gr.)
4. Tad izņem un liek virsū šķēlēs sagrieztus persikus.
5. Veido mērci no šķidruma, kurā bija persiki, pieliek 2 ēd. k. ar kaudzi Filadelfijas siera, 2 olas, samaisa, miltus un kārtīgi samaisa visu un pārlej ar šo mērci persikus.
6. Liek cepties 180 gr. līdz gatavs, gatavību noteic pēc tā ka virspuse ir viegli apbrūnināta.

Lai labi garšo!
Foto: Inese Šneidere
Uz augšu