Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Iecienītais sēņu pīrāgs

Iecienītais sēņu pīrāgs

FOTO: Inese Šneidere

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīkla:
  • 1 glāze miltu
  • 125 g sviesta (vai margarīna)
  • 3 ēd. k. krējuma
  • 1 /2 tējk. cepamā pulvera
  • Sāls (pēc garšas)
  • Pildījums:
  • Sēnes
  • 2 lieli sīpoli
  • Mērce:
  • 2 /3 paciņas Filadelfijas vai līdzīga siera (var vairāk)
  • 50 -80 g rupji rīvēta siera
  • 2 olas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sviestu (istabas temp. atlaidinātu) samaisa ar krējumu, pievieno sāli, cepamo pulveri, pievieno pa druskai miltus un labi izmīca mīklu, līdz nelīp pie rokām.
  2. Mīklu liek formā, veido maliņas gar formas malām un liek cepeškrāsnī 180 grādos. Cep līdz pīrāgs vēl nav brūns (10-15 min jau karstā cepeškrāsnī), bet jāseko līdzi, lai nepārcepās.
  3. Pa to laiku apcep sēnes un sīpolus, pieliek sāli.
  4. To visu liek iekšā jau gatavā pīrāga pamatnē.
  5. Sagatavo mērci - sakuļ kopā baltos, parastos sierus un olas, uzlej virsū sēnēm un liek cepeškrāsnī iekšā, pa virsu pamatnei.
  6. Cep apmēram 30 - 40 min., līdz gatavs.
  7. Pīrāgs ir gards gan kā siltais ēdiens, gan auksts.
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Karbonāde alus mīklā

Karbonāde alus mīklā

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA