Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Iecienītais sēņu pīrāgs

2010. gada 20. oktobris
Foto: Inese Šneidere
Pagatavošana
60 min
1. Sviestu (istabas temp. atlaidinātu) samaisa ar krējumu, pievieno sāli, cepamo pulveri, pievieno pa druskai miltus un labi izmīca mīklu, līdz nelīp pie rokām.
2. Mīklu liek formā, veido maliņas gar formas malām un liek cepeškrāsnī 180 grādos. Cep līdz pīrāgs vēl nav brūns (10-15 min jau karstā cepeškrāsnī), bet jāseko līdzi, lai nepārcepās.
3. Pa to laiku apcep sēnes un sīpolus, pieliek sāli.
4. To visu liek iekšā jau gatavā pīrāga pamatnē.
5. Sagatavo mērci - sakuļ kopā baltos, parastos sierus un olas, uzlej virsū sēnēm un liek cepeškrāsnī iekšā, pa virsu pamatnei.
6. Cep apmēram 30 - 40 min., līdz gatavs.
7. Pīrāgs ir gards gan kā siltais ēdiens, gan auksts.
8. Labu apetīti!
Uz augšu