Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Omārs tomātu – konjaka mērcē

2010. gada 19. oktobris
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
50 min
1. Uzkarsētā ūdenī liek omāru ar galvu pa priekšu, pievieno lauru lapu un visu vāra 1 min, tad 3 min atdzesē. Tad omāru izņem no buljona, nolauž spīles, pārkniebj un atdala asti no galvas, sadala četrās daļās. Galvu pārgriež gareniski uz pusēm un izņem maisiņu ar graudainu saturu. Galvas krēmveidīgo daļu un ikrus saglabā mērcei. Izkausētā sviestā apcep omāra gabalus. Atsevišķi apcep sakapātu sīpolu, burkānu, šalotes, saspiestas ķiploka daiviņas un estragona zariņu, tad pievieno apceptos omāra gabaliņus. Pārlej visu ar 1 ēdamk. konjaku un vīnu, vāra 7 min. Beigās pievieno sīkos kubiņos sagrieztus tomātus, tomātu biezeni, sasmalcinātus pētersīļus un cukuru, visu vāra vēl 10 min. Atlikušo sviestu ar omāra galvas krēmveida masu un ikriem samaisa viendabīgā pastā. Omāra gabaliņus liek siltumā. Mērci izberž caur smalku sietu un saputo ar omāra sviestu un atlikušo konjaku. Pēc garšas pievieno sāli, piparus, Kajennas piparus un nedaudz citronu sulas. Gatavo mērci pārlej omāra gabaliņiem.
Uz augšu