Sākums > Receptes > Uzkodas

Zivtiņa aukstajam galdam

2010. gada 17. oktobris
Foto: Agnese Arne-Kapče
Pagatavošana
120 min
1. Zivi sagriež gabalos, ierīvē ar garšvielām un atstāj ievilkties.
Foto: Agnese Arne-Kapče
2. Pēc pusstundas apviļā miltos...
Foto: Agnese Arne-Kapče
3. ...un cep sakarsētā eļļā līdz gabaliņi ir zeltaini brūni.
Foto: Agnese Arne-Kapče
4. Zivs gabaliņus kārto karstumizturīgā traukā ar vāku un liek cepties cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 grādiem.
Foto: Agnese Arne-Kapče
5. Burkānus notīra un sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus sagriež ripiņās. Sakarsētā eļļā apcep sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi.
Foto: Agnese Arne-Kapče
6. Pieber burkānus un cep 5 minūtes.
Foto: Agnese Arne-Kapče
7. Pieliek tomātu pastu, pielej ūdeni un sautē 10 minūtes. Pieliek lauru lapas, sāli un citronu sulu un sautē vēl 10 minūtes.
Foto: Agnese Arne-Kapče
8. No mērces izņēm lauru lapas un piparu graudus. To pārlej ceptajai zivij.
Foto: Agnese Arne-Kapče
9. Atdzesē, liek ledusskapī ievilkties vismaz 3-4 stundas.
Foto: Agnese Arne-Kapče
Uz augšu