Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Klasiskais vaniļas pudiņš

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 porcija
  • 2 ed. k. cukura
  • 1 /2 ed. k. stērķeles
  • 1 /8 tēj. k. sāls
  • 1 glāze piena
  • 1 olas dzeltenums viegli saputots
  • 1 /2 tēj. k. sviesta
  • 1 /2 tēj. k. vaniļas ekstrakta (var lietot arī vaniļas cukuru)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Nelielā grāpītī sajauc cukuru, stērķeles un sāli (arī vanīļu, ja lieto to cukura formā).
  2. Iemaisa pienu.
  3. Maisot karsē uz vidējas uguns līdz sabiezē un sāk burbuļot. Uz samazinātas uguns pavāra vēl pāris minūtes, tad noņem no plīts.
  4. Olas dzeltenumu sajauc ar nelielu daudzumu karstā piena maisījuma. Tad olu, nepārtraukti maisot, iejauc pārējā masā. Visu liek atkal uz plīts un viegli uzvāra. Tad pievieno sviestu un vaniļu, ja lieto ekstraktu.
  5. Pa laikam apmaisot, atdzesē kādas 15 minūtes, saliek deserta traukos un liek ledusskapī atdzesēties vismaz stundu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sātīgais kabaču sacepums

Sātīgais kabaču sacepums

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA