Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas krūtiņa šampanieša mērcē

2005. gada 4. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
45 min
1. Vistas krūtiņas apbrūnina no visām pusēm pannā sakarsētās taukvielās. Notīra un sasmalcina sīpolus. Nedaudz apcep pannā atlikušajos taukos. krūtiņas liek atpakaļ pannā. Uzkaisa sāli un piparus. Pievieno 200 g šampanieša. Pannai uzliek vāku. Sautē apmēram 20 min. Vistu izņem no pannas un pārklāj ar alumīnija foliju. Noliek siltumā. Pannā atlikušajam buljonam pievieno skābo krējumu. Vāra 6-8 min. līdz mērce kļūst tumīga. Pievieno atlikušo šampanieti. Mērci vēlreiz uzkarsē. Krūtiņas ieslīpi sagriež plānās šķēlītēs. Pasniedz ar šampanieša mērci, zaļajiem sparģeļiem un apbrūninātiem šampinjoniem.
Uz augšu