Vistas krūtiņa šampanieša mērcē

4 1

Sastāvdaļas

  • Apm. 1 kg vistas krūtiņu
  • 25 g sviesta
  • 1 -2 sīpoli (šarlotes)
  • 1 tējk. sāls
  • 1 /4 tējk. melno piparu
  • 300 g šampanieša
  • 200 g skābā krējuma

Pagatavošana

45 min.
  1. Vistas krūtiņas apbrūnina no visām pusēm pannā sakarsētās taukvielās. Notīra un sasmalcina sīpolus. Nedaudz apcep pannā atlikušajos taukos. krūtiņas liek atpakaļ pannā. Uzkaisa sāli un piparus. Pievieno 200 g šampanieša. Pannai uzliek vāku. Sautē apmēram 20 min. Vistu izņem no pannas un pārklāj ar alumīnija foliju. Noliek siltumā. Pannā atlikušajam buljonam pievieno skābo krējumu. Vāra 6-8 min. līdz mērce kļūst tumīga. Pievieno atlikušo šampanieti. Mērci vēlreiz uzkarsē. Krūtiņas ieslīpi sagriež plānās šķēlītēs. Pasniedz ar šampanieša mērci, zaļajiem sparģeļiem un apbrūninātiem šampinjoniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni