Sākums > Receptes > Deserti

Eļļā vārītās "Rozītes"

2010. gada 4. oktobris
Foto: Publicitātes
Lai pagatavotu kraukšķīgas un pūdercukurotas eļļā ceptas rozītes, vispirms no omes jāaizlienē rozīšu cepamā veidne uz gara metāla kāta. Bet, ja omes krājumos tādu neatrodi, nebēdā - veidni var nopirkt krāmu bodītes vai lietoto mantu plačos.
Foto: Elīna Kursīte
Pagatavošana
50 min
1. Olas sakuļ ar cukuru, sāli, vaniļas cukuru.
2. Pievieno pienu un izsijātus miltus, samaisa.

3. Tad masai pievieno saldo krējumu un sakuļ, līdz iegūta šķidra, viendabīgas konsistences mīkla. Mīklai ļauj 25-30 minūtes "atpūsties".
4. Katliņā lej eļļu un uzkarsē. Eļļā vienlaikus sakarsē arī "rozīšu" cepamo veidni. Notecina no tās lieko eļļu un iemērc mīklā līdz virsiņai, lai mīkla tai nepārklājas.
5. Iegremdē veidni karstajā eļļā, neskarot katla apakšu, un tur, līdz mīklas rozīte atdalās no veidnes. Ja nepieciešams, var piepalīdzēt ar dakšu.
6. Kad rozīte ir zeltaini apbrūnējusi, to izceļ no katliņa un cep nākamo. Svarīgi ņemt vērā, ka veidnei visu laiku ir jābūt karstai, citādi mīkla pie tās pielips.
7. Gatavās rozītes pārkaisa ar pūdercukuru. Gardi gan!
Uz augšu