Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Gardā šokolādes kūka

Gardā šokolādes kūka

FOTO: Vizma Kāle

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Biskvītam
  • 200 g tumšās šokolādes
  • 250 g mīksta sviesta
  • 250 g cukura
  • 4 olas
  • 220 g miltu
  • 1 ēdk. kakao pulvera bez cukura
  • 1.5 ēdk. cepamā pulvera
  • Krēmam
  • 300 g mīksta sviesta
  • 50 g pūdercukura
  • Rotāšanai rieksti
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Uzkarsē krāsni līdz 180°C. Kūku formu ar noņemamām malām izoderē ar cepamo papīru. Mazā katliņā ielej nedaudz ūdens un liek uz plīts, lai uzvārās. Šokolādi liek bļodā un to ¬– uz katliņa tā, lai bļodas dibens neskaras klāt pie ūdens. Šokolādi izkausē un noliek malā.
  2. Samīca sviestu ar cukuru un pievieno pusi kausētās šokolādes. (atstarpe) Puto ar mikseri, līdz masa kļūst viegla, gaisīga un gaišāka. Kuļot pa vienai pievieno olas. Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar kakao un cepamo pulveri. Viegli tos iemaisa sviestā. Mīklu liek formā, nolīdzina virsu un cep apmēram 40 minūtes. Kūkas gatavību pārbauda ar koka irbulīti – iedurtam kūkas viducī, tam jānāk ārā sausam, bez pielipušas mīklas. Gatavu biskvītu atdzesē.
  3. Gatavo krēmu. Saputo sviestu ar pūdercukuru un atlikušo šokolādi, līdz tie veido gaisīgu masu.
  4. Kūkas biskvītu sagriež divās ripās. Vienu liek uz kūkas šķīvja, pārziež ar 2/3 krēma un liek virsū otru ripu. Virspusei uzsmērē atlikušo krēmu un rotā ar sadrupinātiem riekstiem.
  5. Tumšās šokolādes vietā var izmantot arī piena šokolādi,bet tādā gadījumā izmantojamā cukura daudzums jāsamazina par trešdaļu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Karbonāde alus mīklā

Karbonāde alus mīklā

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA