Sākums > Receptes > Deserti

Rabarberu ķīselis ar zemenēm

2010. gada 1. oktobris
Foto: Depositphotos.com
Putukrējuma vietā var lietot saldējumu. Var lietot arī saldētus rabarberus vai zemenes. Pirms lietošanas tie nav jāatkausē.
Pagatavošana
20 min
1. Noskalo un sagriež rabarberus. Notīra zemenes.
2. Ūdeni ar cukuru uzvāra. Maisa, līdz cukurs izkusis. Cukurūdenī lēni vāra rabarberus, līdz mīksti, t.i. ≈ 5 minūtes.
3. Ķīseli iebiezina ar aukstā ūdenī izšķīdinātiem kartupeļu miltiem. Uzkarsē, bet nevāra. Katliņu noņem no plīts. Ķīseli lej bļodā un atdzesē.
4. Zemenes sīki sasmalcina ar dakšiņu vai blenderi. Zemeņu masu pievieno atdzesētajam rabarberu ķīselim.
5. Saldo krējumu lej miksera traukā, pievieno cukuru un puto, līdz tas ir biezs. Kad putukrējums gatavs, to pa porcijām pievieno ķīselim.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu