Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Rabarberu ķīselis ar zemenēm

Rabarberu ķīselis ar zemenēm

FOTO: Depositphotos.com

Putukrējuma vietā var lietot saldējumu. Var lietot arī saldētus rabarberus vai zemenes. Pirms lietošanas tie nav jāatkausē.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 400 g rabarberu
  • 350 g zemeņu
  • 600 g ūdens
  • 185 g cukura
  • 1.5-2 ēd. k. kartupeļu cietes
  • Saldais krējums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Noskalo un sagriež rabarberus. Notīra zemenes.
  2. Ūdeni ar cukuru uzvāra. Maisa, līdz cukurs izkusis. Cukurūdenī lēni vāra rabarberus, līdz mīksti, t.i. ≈ 5 minūtes.
  3. Ķīseli iebiezina ar aukstā ūdenī izšķīdinātiem kartupeļu miltiem. Uzkarsē, bet nevāra. Katliņu noņem no plīts. Ķīseli lej bļodā un atdzesē.
  4. Zemenes sīki sasmalcina ar dakšiņu vai blenderi. Zemeņu masu pievieno atdzesētajam rabarberu ķīselim.
  5. Saldo krējumu lej miksera traukā, pievieno cukuru un puto, līdz tas ir biezs. Kad putukrējums gatavs, to pa porcijām pievieno ķīselim.

    Lai labi garšo!
    Saldo krējumu lej miksera traukā, pievieno cukuru un puto, l...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču - plūmju kompots

Kabaču - plūmju kompots

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA