-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Deserti
-
>
Rabarberu ķīselis ar zemenēm
Putukrējuma vietā var lietot saldējumu. Var lietot arī saldētus rabarberus vai zemenes. Pirms lietošanas tie nav jāatkausē.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
400 g rabarberu
-
350 g zemeņu
-
600 g ūdens
-
185 g cukura
-
1.5-2 ēd. k. kartupeļu cietes
-
Saldais krējums
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
20 min.
-
Noskalo un sagriež rabarberus. Notīra zemenes.
-
Ūdeni ar cukuru uzvāra. Maisa, līdz cukurs izkusis. Cukurūdenī lēni vāra rabarberus, līdz mīksti, t.i. ≈ 5 minūtes.
-
Ķīseli iebiezina ar aukstā ūdenī izšķīdinātiem kartupeļu miltiem. Uzkarsē, bet nevāra. Katliņu noņem no plīts. Ķīseli lej bļodā un atdzesē.
-
Zemenes sīki sasmalcina ar dakšiņu vai blenderi. Zemeņu masu pievieno atdzesētajam rabarberu ķīselim.
-
Saldo krējumu lej miksera traukā, pievieno cukuru un puto, līdz tas ir biezs. Kad putukrējums gatavs, to pa porcijām pievieno ķīselim.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs