Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Plācenīši ar rudzu pārslām

Kolekcijas: Veģetārās
Plāceņi ir labākā uzkoda pie tējas tases. Pieliekot klāt vēl kādu salātlapu, nedaudz siera un tomāta šķēlītes, cienasts gatavs!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 200 ml rudzu pārslu
  • 200 g kviešu miltu
  • 2 tējkaroti cepamā pulvera
  • 1 tējkaroti sāls
  • 100 ml piena
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem un ieziež pannu ar eļļu. Samaisa miltus ar rudzu pārslām, cepamo pulveri un pieber sāli. Sagriež sviestu gabaliņos un sajauc ar miltiem,mīca , līdz iegūst graudainu mīklu.
  2. Pielej pienu, lai mīkla kļūtu lipīgāka. Sadala mīklu divās daļās, ar miltainām rokām izveido divus apaļus plāceņus. Uz tiem ar nazi vari iezīmēt krustu.
  3. Cep 10—15 minūtes vai kamēr plāceņi kļūst zeltaini brūni. Pirms liek galdā, ļauj tiem nedaudz atdzist. Uzmanīgi sadala katru plāceni četrās daļās un pasniedz siltu. Plāceņus var arī sasaldēt un izmantot , kad rodas nepieciešamība.
  4. 8 plāceņi.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sātīgie pelmeņi

Sātīgie pelmeņi

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas