Sākums > Receptes > Uzkodas

Plācenīši ar rudzu pārslām

2010. gada 30. septembris
Foto: Diabēts
Plāceņi ir labākā uzkoda pie tējas tases. Pieliekot klāt vēl kādu salātlapu, nedaudz siera un tomāta šķēlītes, cienasts gatavs!
Pagatavošana
30 min
1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem un ieziež pannu ar eļļu. Samaisa miltus ar rudzu pārslām, cepamo pulveri un pieber sāli. Sagriež sviestu gabaliņos un sajauc ar miltiem,mīca , līdz iegūst graudainu mīklu.
2. Pielej pienu, lai mīkla kļūtu lipīgāka. Sadala mīklu divās daļās, ar miltainām rokām izveido divus apaļus plāceņus. Uz tiem ar nazi vari iezīmēt krustu.
3. Cep 10—15 minūtes vai kamēr plāceņi kļūst zeltaini brūni. Pirms liek galdā, ļauj tiem nedaudz atdzist. Uzmanīgi sadala katru plāceni četrās daļās un pasniedz siltu. Plāceņus var arī sasaldēt un izmantot , kad rodas nepieciešamība.
4. 8 plāceņi.
Uz augšu