Čili zupiņa

2010. gada 30. septembris
Foto: Diabēts
Pagatavošana
40 min
1. Iepriekšējā vakarā iemērc pupiņas. Nākamajā rītā tās izvāra mīkstas. Var izmantot arī konservētas pupiņas, tikai tad tās ir jānoskalo.
2. Čili piparu iztīra, ķiploka daiviņas sasmalcina vai izspiež caur ķiplokspiedi, sīpolu nomizo un smalki sagriež. Selerijas kātu sagriež mazās šķēlītēs.
3. Uzkarsē pannu, ielej eļļu un apcep sīpolus, ķiplokus un čili. Cep apmēram 3 minūtes, tad pievieno selerijas kātu un pacep vēl 2 minūtes.
4. Tomātus blanšē – pārlej pāri verdošu ūdeni un iegriežot novelk tiem miziņu. Mīkstumu sagriež mazos gabaliņos.
5. Katlā liek saceptās garšsaknes, pievieno vārītās pupiņas un tomātus. Vāra apmēram 20 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli, maltus melnos piparus.
6. Pasniedz karstu, dekorētu ar jogurtu, zaļumiem un nelielām čili pipara ripiņām.
7. Labu apetīti!
Uz augšu