Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Čili zupiņa

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 svaigs čili pipars(mazs)
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 selerijas kāts
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 sīpoli
  • 400 g svaigi tomāti
  • 400 g vārītas/konservētas sarkanās pupiņas
  • 500 g tomāti savā sulā, smalcināti
  • 120 ml jogurta bez piedevām
  • Buntīte zaļumu (kinza, selerijas)
  • Sāls, malti melnie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Iepriekšējā vakarā iemērc pupiņas. Nākamajā rītā tās izvāra mīkstas. Var izmantot arī konservētas pupiņas, tikai tad tās ir jānoskalo.
  2. Čili piparu iztīra, ķiploka daiviņas sasmalcina vai izspiež caur ķiplokspiedi, sīpolu nomizo un smalki sagriež. Selerijas kātu sagriež mazās šķēlītēs.
  3. Uzkarsē pannu, ielej eļļu un apcep sīpolus, ķiplokus un čili. Cep apmēram 3 minūtes, tad pievieno selerijas kātu un pacep vēl 2 minūtes.
  4. Tomātus blanšē – pārlej pāri verdošu ūdeni un iegriežot novelk tiem miziņu. Mīkstumu sagriež mazos gabaliņos.
  5. Katlā liek saceptās garšsaknes, pievieno vārītās pupiņas un tomātus. Vāra apmēram 20 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli, maltus melnos piparus.
  6. Pasniedz karstu, dekorētu ar jogurtu, zaļumiem un nelielām čili pipara ripiņām.
  7. Labu apetīti!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cūkgaļa ar dārzeņiem, ingveru un sojas mērci

Cūkgaļa ar dārzeņiem, ingveru un sojas mērci

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas