Kabaču brīnums

2010. gada 12. septembris
Foto: Dagnija Spunde
Pagatavošana
60 min
1. Nomizo kabaci. Kabaci griež 1.5 cm biezās šķēlēs, ja kabacim ir nelielas sēklas - tās neatdalām, ja pāraugušas - šķēles griežam uz pusēm un sēklas atdalām.
2. Kabača šķēles liek uz pannas un lēnas uguns cep, kamēr tas ir mīksts. Izceptās kabača šķēles liek lielākā traukā, kur vēlāk pievienos tomātus ar sīpoliem - trauku vēlams apsegt, kamēr viss kabacis sacepts.
3. Uz otras pannas cep šķēlēs sagrieztus sīpolus.
4. Kad sīpoli pusmīksti, pievieno sagrieztus tomātus, pievieno nedaudz sāli, piparus un sasmalcinātus ķiplokus. Cep kamēr sīpoli mīksti - pievieno krējumu un ļauj tam nedaudz uzmest burbuli.
5. Kabačiem nolej lieko eļļu un pāri pārlej sīpolu, tomātu sautējumu. Nemaisa.
6. Katlu sasedz, lai ēdiens neatdziest.
7. Pēc 10 minūtēm gatavs - lēni, ar koka karoti izcilājiet kabačus.
8. Ēd ar rupjmaizi, vai kartupeļiem.
Uz augšu