Čigāneņu omlete

2010. gada 10. septembris
Foto: Receptes.lv
Čigānenes ir ļoti vērtīgas un garšīgas sēnes, tām ir radniecība ar šampinjoniem. Bet īpatnējā aromāta dēļ tradicionālā veidā pagatavot nebūtu ieteicams- apceptas sviestā diži gardas nebūs. Līdzīgi atmatenēm (šampinjoniem) šīs sēnes labi sader ar olām.
Čaklākās saimnieces parasti atlasa pilnīgi atvērušās sēņu cepurītes un apviļā tās olās un miltos. Svaigas sēnes var sasaldēt ziemai. Ar to atrī šīs sēnes pozitīvi atšķiras no saulsardzenēm, ka tās saldējot nezaudē konsistenci un nemaina krāsu. Sēnes ir arī ļoti viegli lasīt un tīrīt, netīrumi tām nepielīp.
Pagatavošana
5 min
1. Ieber traukā čigānenes, uzber miltus, piesit olas, pieber piparus un sāli, kārtīgi samaisa masu. Cep ietaukotā pannā kamēr masa zeltaini brūna. Tā arī visa māka. Garšo kā sēņu "karbonāde".
Uz augšu