Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Čigāneņu omlete

Čigānenes ir ļoti vērtīgas un garšīgas sēnes, tām ir radniecība ar šampinjoniem. Bet īpatnējā aromāta dēļ tradicionālā veidā pagatavot nebūtu ieteicams- apceptas sviestā diži gardas nebūs. Līdzīgi atmatenēm (šampinjoniem) šīs sēnes labi sader ar olām.
Čaklākās saimnieces parasti atlasa pilnīgi atvērušās sēņu cepurītes un apviļā tās olās un miltos. Svaigas sēnes var sasaldēt ziemai. Ar to atrī šīs sēnes pozitīvi atšķiras no saulsardzenēm, ka tās saldējot nezaudē konsistenci un nemaina krāsu. Sēnes ir arī ļoti viegli lasīt un tīrīt, netīrumi tām nepielīp.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

3
porcijas
  • 1.5 Čigānenes (svaigas, sagrieztas) 1,5 l
  • Olas 3
  • Milti 3 ēdamkarotes
  • Pipari (malti) pēc garšas
  • Sāls pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

5 min.
  1. Ieber traukā čigānenes, uzber miltus, piesit olas, pieber piparus un sāli, kārtīgi samaisa masu. Cep ietaukotā pannā kamēr masa zeltaini brūna. Tā arī visa māka. Garšo kā sēņu "karbonāde".
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rasols ar tunci

Rasols ar tunci

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas