Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu, gaileņu un kabaču sacepums

2010. gada 7. septembris
Foto: Shutterstock.com
Gailenes, kabači un jaunie kartupeļi - visi sezonas labumi vienā traukā, pārklāti ar krēmīgu mērci un zeltainu siera kārtiņu. Ņammm....
Pagatavošana
60 min
1. Sarīvē sieru, pievieno sakultu olu, majonēzi un miltus, samaisa.
2. Kabaci un kartupeļus nomizo, sagriež plānās šķēlēs.
3. Sēnes sasmalcina, sviestā apcep ar timiānu, līdz tās saplok.
4. Pīlē vai citā cepšanai cepeškrāsnī paredzētā traukā kārto kārtās kartupeļus un kabačus. Pa vidu liek nedaudz sarīvētā siera masu.
5. Visu pārlej ar saldo krējumu, kas ir sajaukts ar buljona kubiciņu un sakarsēts.
6. Pedējā jeb virsējā kārtā liek sasmalcinātas gailenes un pa virsu izklāj siera masu.
7. Cep iepriekš līdz 190 grādiem uzkarsētā krāsnī aptuveni 30 minūtes, līdz sacepums ir gatavs.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu