Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Apencelles liellopu gaļas veltnīši ābolu vīņā

2010. gada 5. septembris
Foto: marika jasa
Pagatavošana
120 min
1. pagatavošanas laiks 2 h
2. Gaļu izklāj uz dēlīša, izklapē un pārkaisa ar sāli un pipariem. uz katra gabala uzliek pa 2 šķēlēm šķinķa un 1 siera šķēli.
3. Teļa gaļu samaisa ar pētersīļiem un uzziež uz siera. gaļu saritina veltnīšos un apsien ar diegu.
4. Sīpolu nomizo un zagriež mazos gabaliņos. Pannā sakarsē sviestu un apcep veltnīšus no visām pusēm. Pievieno sīpolus un apcep gaiši dzeltenus. Pārkaisa miltus, pielej ābolu vīnu, pieliek lauru palu un krustnagliņas. Uzliek vāku un uz lēnas ūguns sautē 40-45 minūtes.
5. Ābolu nomizo, sagriež četrās daļās, izgriež serdi, bet mīkstumu sagriež gabaliņos. . 5 min. pirms vārīšanās beigām pievieno veltnīšiem.
6. Veltnīšus liek uz sasildītiem šķīvjiem. Lauru lapu un krustnagliņas izņem no mērces, pieber cukuru, sāli un piparus un pārlej veltnīšiem.
Uz augšu