Apencelles liellopu gaļas veltnīši ābolu vīņā

5 1

Sastāvdaļas

  • 4 personām
  • 4 plānas liellopu gaļas šķēlītes no gurna gabala, katra pa 120 g
  • Sāls
  • Svaigi malti pipari
  • 8 mostrbekļa šķēles; var aizstāt ar svaigu šķinķi
  • 150 g kapātas teļa gaļas
  • 1 ēd. k. sīki sakapātu pētersīļu
  • 1 baltais sīpols
  • 2 ēd. k. miltu
  • 400 ml ābolu vīna
  • 1 lauru lapa
  • 2 krustnagliņas
  • 1 ābols
  • Cukurs

Pagatavošana

120 min.
  1. pagatavošanas laiks 2 h
  2. Gaļu izklāj uz dēlīša, izklapē un pārkaisa ar sāli un pipariem. uz katra gabala uzliek pa 2 šķēlēm šķinķa un 1 siera šķēli.
  3. Teļa gaļu samaisa ar pētersīļiem un uzziež uz siera. gaļu saritina veltnīšos un apsien ar diegu.
  4. Sīpolu nomizo un zagriež mazos gabaliņos. Pannā sakarsē sviestu un apcep veltnīšus no visām pusēm. Pievieno sīpolus un apcep gaiši dzeltenus. Pārkaisa miltus, pielej ābolu vīnu, pieliek lauru palu un krustnagliņas. Uzliek vāku un uz lēnas ūguns sautē 40-45 minūtes.
  5. Ābolu nomizo, sagriež četrās daļās, izgriež serdi, bet mīkstumu sagriež gabaliņos. . 5 min. pirms vārīšanās beigām pievieno veltnīšiem.
  6. Veltnīšus liek uz sasildītiem šķīvjiem. Lauru lapu un krustnagliņas izņem no mērces, pieber cukuru, sāli un piparus un pārlej veltnīšiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni