Foreles pastēte

2010. gada 2. septembris
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
135 min
1. Foreles fileju notīra un iztīra asakas. Vienu filejas gabalu nesagrieztu liek ledusskapī, bet pārējo fileju sagriež nelielos gabaliņos. Sīpolu nomizo, smalki sakapā un uzkarsē uz pannas izkausētā sviestā līdz tas paliek caurspīdīgs. Sīpolus atdzesē un sajauc ar foreles gabaliņiem. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu baltmaizi, olu, sāli, piparus un muskatriekstu. Visu samaisa, pārlej ar saldo krējumu un liek ledusskapī aptuveni uz 1 h. Pēc tam maisījumu sablenderē. Paņem lielu bļodu un pieber pilnu ar ledu. Tajā liek mazāko bļodu ar pastētes sagatavi, lai uzturētu aukstumu. Pastēti maisa, līdz parādās tai raksturīgais matētais spīdums. Pievieno vēl mazliet garšvielu un sakapātas dilles.
2. Taisnstūrveida cepamo veidni ietauko ar sviestu un līdz pusei piepilda ar pastētes masu, rūpīgi izlīdzina. Virsū liek veselo filejas gabalu, ko pārklāj ar atlikušo pastēti un izlīdzina. Cepamo veidni, nosegtu ar vāku, ievieto ūdens peldē, kas jau laikus uzsildīta līdz 80 °C. Cep apmēram 50 min. Gatavo pastēti atdzesē, sagriež plānās šķēlītēs un pasniedz ar etiķa mērci un valriekstiem vai sakultu saldo krējumu ar garšvielām.
Uz augšu