Sākums > Receptes > Uzkodas

Kultivēta siļķe (smalka simtgadīga recepte)

2010. gada 26. augusts
Foto: Agnese G.
No Marra Korth "Praktiska Pawahru grahmata", Riga, 1910.
Pagatavošana
30 min
1. Siļķes mērcē 24h pienā vai ūdenī
2. Zivis notīra, izņem asakas un sagriež strēmelēs
3. Pienu (nelielu daļu) sakuļ ar eļļu (vai putās sakultu sviestu), vīnu, etiķi (vai citrona sulu), sinepēm, cukuru un ne visai cieti novārītiem olu dzeltenumiem
4. Smalki sakapā olu baltumus, gurķus un sīpolus un sajauc ar krējumu, siļķēm un pienu.
5. Visu uzlej uz siļķu bļodas un rotā ar gurķiem un pētersīļiem.
Uz augšu