Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Kultivēta siļķe (smalka simtgadīga recepte)

Kultivēta siļķe (smalka simtgadīga recepte)

FOTO: Agnese G.

No Marra Korth "Praktiska Pawahru grahmata", Riga, 1910.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 4 siļķes
  • 4 olas
  • 2 ēd.k. stipra vīna
  • 3 ēd.k. eļļas vai 1 ēd.k. sviesta
  • 2 ēd.k. etiķa vai 1 citrons
  • 3 /4 korteļa (0.225l) skāba krējuma
  • 2 -3 skābi gurķi
  • 1 -2 sīpoli
  • 1 tējk. sinepju
  • 1 -2 tējk. cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Siļķes mērcē 24h pienā vai ūdenī
  2. Zivis notīra, izņem asakas un sagriež strēmelēs
  3. Pienu (nelielu daļu) sakuļ ar eļļu (vai putās sakultu sviestu), vīnu, etiķi (vai citrona sulu), sinepēm, cukuru un ne visai cieti novārītiem olu dzeltenumiem
  4. Smalki sakapā olu baltumus, gurķus un sīpolus un sajauc ar krējumu, siļķēm un pienu.
  5. Visu uzlej uz siļķu bļodas un rotā ar gurķiem un pētersīļiem.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas