Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Karamelizēti banāni ar mērci

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 4 banāni
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 4 ēdamkarotes ūdens
  • 1 /3 tējkarotes malta muskatrieksta
  • 1 /3 tējkarotes kanēļa
  • šķipsniņa sāls
  • 1 /2 glāze sadrupinātu grauzdētu riekstu
  • 1 /2 glāze ruma vai brendija (pēc vēlēšanās)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Banānu nomizo, pārgriež uz pusēm un vēl gareniski uz pusēm.
  2. Uz pannas izkausē sviestu un karsē, līdz tas kļūst zeltaini brūns. Pannā izkārto banānus ar sagrieztajām pusītēm uz leju. Cep atpuveni 1 minūti, pa reizei sakratot.
  3. Pannu noņem no uguns, uzber brūno cukuru un uzlej rumu vai brendiju.
  4. Atkal karsē 1-2 minūtes, līdz cukurs ir sācis kust. Uz pannas uzlej ūdeni, uzber muskatriekstu, kanēli, sāli un karsē, līdz mērce ir sākusi biezēt (2-3 minūtes).
  5. Banānus pasniedz karstus, pārkaisītus ar drupinātiem riekstiem.
  6. Garšīgi ar prombīra vai vaniļas saldējumu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču - plūmju kompots

Kabaču - plūmju kompots

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA