Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Komentāri
22
Jaunākie Vecākie
J
Jānis
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Meklēju,kādu knifu atrast māju alus darīsanā,pēc sentēvu metodes,bet diemžēl nekā.Būs vien jāiztiek ar savā laikā noskatīto alus raudzēsanas metodi.Droši,ka neko labā
ku še neatrast.
Un tā ir pavisam vienkārša.Sadiedzē pagrabā uz klõna miežus iesalam,tad tos kaltē saulē vai pirts augšā uz sieta.Tad samaļ ar veclaiku rokas dzirnavām rupju malumu.Ber tecināmajā kubulākuram dibenā pie vienas malas ir izurbts caurums,kuru aizbāž ar garu tapu ap kuru piesieti rudzu vai kviešu salmi.Vēl kubula dibenā tiek ieliktas koka redeles uzkurām izklāj vēl kaltētas apīņu stīgas.Uzber iesalu un lej kublā karstu ūdeni,bet tas nevar būt vārits.Tiklidz uzsit pirmo burbuli no plīts nost.Kubulu parsedz ar audumu.Tura kadu pusstundu ,tad tapu ver valā lai pa tecināmo caurumu misa tek mažā strūklā.Kad notecināts pievieno raugu un raudzē istabas temperetūrā apmēram diennakti.Ja ar krūzīti parvelkot alus virsmai un putas nesakļaujas alus ir gatavs.Kāš un lej mucā pievieno pavisam mazliet cukuru putai un
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
a
alens
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
prieks par to ko dari. taa turpinaat
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
l
labais
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Tie kuri ir apmierināti ar LV veikalos pirktajiem aliem, dzeriet uz veselību, ja jums garšo tad ok. bet kurš nav apmierināts iesaku izmēģināt, nenožēlosiet.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
J
Janka
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Viens no smlkākajiem aprakstiem, ko esmu atradis latviešu valodā internetā. Protams liekas ļoti sarežģīti, jo nekad alu neesmu brūvējis. Tomēr vēlos to vienreiz izdarīt, ņemšu vērā to ko sprotu un kas būs to kristīšu. Autoram paldies par savu viedokli un recepti, jo varēja arī noklusēt, bet tomēr taču padalījās.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
V
Vecis
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Noteikt Labs :)
Bet tas proces ir tāds pats Kā Tērvetē alu ražo.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
b
biskaps
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Uldēns, ieej http://kupla.lv , tur atradīsi vēl receptes!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
G
Gints
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Edgar ! Vai ir iespejams nopirkt no tevis 1 alus pudeli , vnk gribu nogarshot ,pirms meginu bruuveet pats ?! Dod kadu zinju e- pastaa. Gints
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
E
Edgars
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Paldies. Iesals veikalā bija palicies tikai 12 litriem :) Ūdeni nepielēju, atstāju kā ir, tagad jāgaida kad varēs pagaršot.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
E
Edgars
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Edg@ar ja vēl lasi šo, cik sanāk gala rezultāts. Tiko pabeidzu brūvēt, ar sākotnējo tilpumu 12L, ieraudzēju bija ap 6-7l Tas ir ok, vai drīks liet ūdeni, vai tas vispār vajadzīgs?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
e
edgars
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
tajā tombeer.lv un tavsalus.lv ir kosmiskas cenas! Ja gribat iesalu, apiņus un raugu par saprātīgu cenu (0.45ls/kg), tad te ir viena džeka koordinātes ->
http://kupla.lv/majas-alus/alus-izejvielas-tagad-ari-riga/
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
T
TomBeer.lv
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Viss alus un vīna pagatavošanai - www.tombeer.lv un i-veikals - www.tavsalus.lv
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
A
Anatolijs
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Esmu alus darītājs otrajā paaudzē. Mana tēva darīto alu atzinīgi novērtēja
apkārtējie.Alus viņam praktiski neizbeidzās,regulāri brūvēja jaunu.Skaidrs ka šai procesā bija jāpiedalās arī man, sākot ar miežu audzēšanu,diedzēšanu,berzšanu,malšanu,misas sagatavošanu utt.Audzēja tēvs alum paredētās šķirnes.Miežu šķirni noteicā pēc tā,cik graudam ir kantis.Nezinātājs šīs atšķirības graudā nesaredzēs. Process norisinājās kublos,salēja koka mucās..Brāgu viņš neatzina,t.i.ja alum pieber daudz cukura.Nedaudz cukura tomēr pievienoja.Tāds bija tas laikmets un ja kādā godā pasniegs alu ar pavisam niecīgu alkohola saturu,tad blamāža vien būtu.Priekš sevis tagad gatavojot alu cukuru izmantoju minimāli,vai arī bez tā.Tā nu ir sagadījies,ka pašlaik gatavoju alu pēc Tavas, Edgar, metodes.Detaļās var kautkas atšķirties.Pēc tādas metodes iesals labāk fermantizējas,tiek labāk izmantots.Kritiķus neklausies.Viņiem ar pieklājību,intelektu nav viss kārtībā.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
s
suitis1
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
gaazu izvadiishanu no raudzeejamaa trauka es izmantoju cauruliiti kuru lieku pudelee ar udeni taa var veerot cik strauja ir rugshana peec tam liec trauku siltaa vietaa un peec piecaam diennaktiim alus ir noruudzis salej pudelees vai citos labi nosleedzamos traukos paturi veel paaris stundas siltumaa tad nes pagrabaa peec apm 2 -3 nedeljaam alus ir gatavs
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
s
suitis
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
njaa dikti gudri viss tas ir pareizi bet diemzeel ne visi saprot visu to fignju par celsijiem un tt taapeec iedoshu vienu recepti kaa es taisu alinju maajaas sanaak tiiri labs nopeerc veikalaa domasnij kvas iepakojumu no viena sanaak seshi litri maksaa apm 90 sankjiki taatad atkariigs cik taisiisi recepte uz seshi litri njem katlu ielej udeni vaari ieliec katlaa divas saujas sausu apinju var arii mazaak tas atkariigs cik ruugtu alu gribi es lieku nepilnas divas saujas pavaari apm 30 min atdzesee un nokaas lej traukaa kuraa raudzeesi es izmantoju piena slaucamo kannu atdzesee apmeeram uz 40 graadiem iejauc apinju novaariijumaa iesalu kas atrodas tevis pirktajaa iepakojumaa abas pacinjas pievieno cukuru apm 200gram var 250visu kaartiigi izmaisi atdzesee veel misu liidz kadiem 25 graadiem pievieno raugu kas ietilpst tevis pirktajaa komplektinjaa abas pacinjas nemaisi iekshaa raugs pats saaks darboties un nogulsneeties liec vaaku virsuu aiztaisi kaartiigi trauku bet nedriikst aizmirst par
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
j
janka
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
piekrītu Ijai
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
j
janis
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Mjā ..Edgar, jūtu tev līdzi. Ar šitādiem pārliecinātiem pamuļķiem ir grūti strīdētis. Kolhozlaiku mājas brāgu sadzērušies un domā ka zin kas ir mājas alus. Būtu iedevuši to savumiezīti/žļurgu pagaršot kādam čeham vai vācietim savā laikā, tas droši vien padomātu ka nokļuvis seno laiku cilšu kopienā un tagad tiek speciāli apdzirdīts lai varētu viņu pēcak upurēt alus dievam. Nopērciet Dumpes grāmatu par alusdarīšanas tradīcijām Latvijā senāk. Tur ir arī aprakstīts kādu alu īsts saimnieks uzskatija par labu - gaišu , dzirkstošu un dzidru. Tas ka mūsdienās koka kubla vietā izmanto metāla traukus , tas nemaina lietas būtību.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
u
uldēns
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
hvz man uz 26l alus sanāk ~3.50ls par izejvielām, viss no Biržiem, ūdens no akas. čomam brūte biržos dzīvo, takā atved pa velti. un nekā sarežģīta gatavošanā nau(bišķi tik aizņem laiku) , bet nu rezultāts attaisno līdzekļus
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
u
uldēns
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
ok, ņemšu vērā un paldies par receptēm
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
u
uldēns
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
iejaukšana sanāk pie 50c un filtrēšana pie 78c ?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
u
uldēns
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
man normāls alus sanāca no šitās receptes, taisiju pirmo reizi, bet rezultās sanāca labs. katrā ziņā labāks alus par to kas nopērkams veikalos. varbūt ja tev ir vēl kāda recepte varētu publicēt
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
r
reinis
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
edgar - divi jautājumi:
1) cik stiprs tev beigās sanāk tas alus, ja tu lieto 11.5g rauga? nu uz šeit minēto iesala daudzumu un procesu?
2) cik būtiski ir nomest temperatūru tieši līdz ~20C, ne 30C vai 35C?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
I
Ija
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Ko sarežģīt vienkāršas lietas??? Sākam ar miežiem, tiekam līdz iesalam( mērcejam, diedzējam, beržam, kaltējam, maļam). Un sākam darīt alu. Sakārtojam katlus ūdens vārīšanai, zlauktu, kubulu, mucas. pavāram apiņus, atdzīvinam raugu, ķeramies pie darba. ja viss sagatavots un darbi iet no rokas, pa dienu sabrūvē alu , lai kāzas var dzert uz nebēdu!( ne jau ar dažām pudelēm).
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Dzērieni

Jaunākās receptes