Kartupeļu gulašs ar papriku

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Apm. 1 kg kartupeļu
  • 1 ēd.k. maltas paprikas
  • 500 g dārzeņa buljona (kubiņš + ūdens)
  • 2 vidēji puravi
  • 200 g svaigas vai saldētas kukurūzas
  • 1 tējk. sāls
  • ¼ tējk. kajēnas piparu
  • Pasniegšanai
  • Skābais krējums
  • Ķimenes

Pagatavošana

1 min.
  1. Kartupeļus nomizo un sagriež palielos gabalos.
  2. Liek katliņā un pārkaisa ar maltu papriku. Pielej dārzeņa buljonu. (Kubiņu var arī iedrupināt katliņā un tad uzliet visam ūdeni.)
  3. Uzliek vāku un vāra apmēram 10 min.
  4. Puravu noskalo un sagriež strēmelītēs. Liek katliņā un vāra vēl 5 min.
  5. Pievieno kukurūzu. (Saldētā kukurūza iepriekš nav jātkausē.) Ja vajadzīgs, pievieno sāli.
  6. Liek šķīvjos, pievieno karoti krējuma un pārkaisa ar ķimenēm. Ar dārzeņu gulašu lieliski garšos maize vai kūpināts šķinķis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni