Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Auzu pārslu un ābolu kūka

Auzu pārslu un ābolu kūka

FOTO: Anete Brūvere

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • 150-200 g auzu pārslu
  • 150 g cukura
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • 2 olas
  • 50 g kausēta sviesta
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 6-7 āboli (vidēja lieluma, var likt arī žavētas plūmes vai citus augļus)
  • Glazūrai:
  • 4 ēd. k. pūdercukura
  • 1 ēd. k. kakao
  • 2 ēd. k. karsta ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Olas sakuļ un pievieno cukuru, kausēto sviestu, vaniļas cukura, ābolu šķēlītes (nomizotas). Sajauc.
  2. Pārējos sausos produktus (milti, cepamais pulveris un auzu pārslas) samaisa. Pievieno olu masai. Kārtīgi samaisa, ja liekas pārāk bieza, var pieliet klāt pienu.
  3. Liek mīklu apaļā vedinē un cep cepeškrāsnī 180° temperatūrā 30 minūtes.
  4. Kad kūka gatava, izņem no krāns to un atstāj veidnē uz 5 minūtēm.
  5. Tajā laikā pagatavo glazūru: visas sastāvdaļas sajauc, līdz iegūst spīdīgu un viendabīgu masu.
  6. Pārlēj pāri kūkai un noliek, lai atdziest.

    Labu apetīti!
    Pārlēj pāri kūkai un noliek, lai atdziest.

Labu apetīti!

    FOTO: Anete Brūvere

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kabaču sacepums

Kabaču sacepums

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA