-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Auzu pārslu un ābolu kūka
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
250 g miltu
-
150-200 g auzu pārslu
-
150 g cukura
-
1.5 tējk. cepamā pulvera
-
2 olas
-
50 g kausēta sviesta
-
1 tējk. vaniļas cukura
-
6-7 āboli (vidēja lieluma, var likt arī žavētas plūmes vai citus augļus)
- Glazūrai:
-
4 ēd. k. pūdercukura
-
1 ēd. k. kakao
-
2 ēd. k. karsta ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
35 min.
-
Olas sakuļ un pievieno cukuru, kausēto sviestu, vaniļas cukura, ābolu šķēlītes (nomizotas). Sajauc.
-
Pārējos sausos produktus (milti, cepamais pulveris un auzu pārslas) samaisa. Pievieno olu masai. Kārtīgi samaisa, ja liekas pārāk bieza, var pieliet klāt pienu.
-
Liek mīklu apaļā vedinē un cep cepeškrāsnī 180° temperatūrā 30 minūtes.
-
Kad kūka gatava, izņem no krāns to un atstāj veidnē uz 5 minūtēm.
-
Tajā laikā pagatavo glazūru: visas sastāvdaļas sajauc, līdz iegūst spīdīgu un viendabīgu masu.
-
Pārlēj pāri kūkai un noliek, lai atdziest.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs