Formīgā olu, šķinķa uzkoda

Sastāvdaļas

  • Olas
  • Šķinķa šķēles (ļoti plānas) (jau gatavas, nevis jēlas)
  • Pētersīļi
  • Baziliks
  • Olīvas

Pagatavošana

30 min.
  1. No sākuma būs vajadzīgas kēksiņu formiņas. Saliek formiņās apaļas šķiņķu šķēles.
  2. Tagad par pildījumu.
  3. Viens variants ir sagriezt kopā zaļumus, olīvas (var improvizēt), visu tā sīki, sīki sakapāt.
  4. Ja gribas vēl garšīgāk, tad var apcept sīki sagrieztas sēnītes (šampinjonus vislabāk). Tad to masu, nedaudz uzlikt pa vidu gaļas šķēlītēm.
  5. Kad tas izdarīts, tad ļoti uzmanīgi pārsist tam visam pāri olu. Iesaku būt uzmanīgiem, jo, ja dzeltenums izšķīdīs, tad gaidāmais rezultāts nebūs tas. Un man, piemēram, bija ļoti seklas formiņas un daļu olu dzeltenuma bija jānolej.
  6. Olai pārkaisa sāli un piparus un liek uzkarsētā krāsnī cepties. varētu būt kādas 10 - 15 minūtes, bet tur jāskatās, kad tā ola gatava, tad ņem ārā.
  7. Ļoti lieliska uzkoda svētkos. Pirmkārt - it kā vienkārši, bet tai pat laikā interesanti un diezgan sātīgi. Ciemiņi nespēs vien brīnīties par to, kā tu panāci to tik formīgu.
  8. Labu apetīti! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi