Sākums > Receptes > Uzkodas

Formīgā olu, šķinķa uzkoda

2010. gada 17. augusts
Foto: Iveta Neskaidrība
Pagatavošana
30 min
1. No sākuma būs vajadzīgas kēksiņu formiņas. Saliek formiņās apaļas šķiņķu šķēles.
2. Tagad par pildījumu.
3. Viens variants ir sagriezt kopā zaļumus, olīvas (var improvizēt), visu tā sīki, sīki sakapāt.
4. Ja gribas vēl garšīgāk, tad var apcept sīki sagrieztas sēnītes (šampinjonus vislabāk). Tad to masu, nedaudz uzlikt pa vidu gaļas šķēlītēm.
5. Kad tas izdarīts, tad ļoti uzmanīgi pārsist tam visam pāri olu. Iesaku būt uzmanīgiem, jo, ja dzeltenums izšķīdīs, tad gaidāmais rezultāts nebūs tas. Un man, piemēram, bija ļoti seklas formiņas un daļu olu dzeltenuma bija jānolej.
6. Olai pārkaisa sāli un piparus un liek uzkarsētā krāsnī cepties. varētu būt kādas 10 - 15 minūtes, bet tur jāskatās, kad tā ola gatava, tad ņem ārā.
7. Ļoti lieliska uzkoda svētkos. Pirmkārt - it kā vienkārši, bet tai pat laikā interesanti un diezgan sātīgi. Ciemiņi nespēs vien brīnīties par to, kā tu panāci to tik formīgu.
8. Labu apetīti! :)
Uz augšu