Sākums > Receptes > Deserti

Grillētie ogu pīrādziņi

2010. gada 12. augusts
Foto: Andriss PP
Vasarā, kad ogu laiks, vēlējos taisīt ogu pīrādziņus, kā parasti, vienkārši cepeškrāsnī. Kad cepām uz grila gaļu un zivis iedomājos, vai nevārētu tā sacept arī tos. Nākošo reizi pamēģināju un tiešām! Iznāca!
Pagatavošana
40 min
1. Raugu izšķīdina pienā, piemaisa izsijātus miltus un olu. Kārtīgi izmaisa un atstāj siltumā 2 h uzrūgt.
2. Vēlāk atkal izmīca un izveltnē. Ar krūzīti izveido vairākus aplīšus kuru vidū uzkaisa ogas un 1 tējk. medus. Tad aplīšus aiztaisa ciet, veidojot pīrādziņus. Atlikušo mīklu vēlreiz izveltnē un procesu atkārto.
3. Uzkarsē uz grila ogles. Pīrādziņus apslaka ar nedaudz eļļu un liek uz restēm cepties 3 min. no katras puses.
4. Lieliska piedeva pie salātiem vai gaļas. Var pasniegt ar krējumu vai tā pat.
5. Ogu vietā var izmantot sieru, gaļu, dārzeņus, visu, ko vien mēdz likt pīrāgos.
Uz augšu