Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Sapnis vasaras naktī - tiramisu

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • • 200 g cukura
  • • 4-5 olu dzeltenumi
  • • 500 g ''mascarpone'' siera
  • • 300 g “dāmu pirkstiņu” jeb biskvīta cepumi (piemēram, Vicenzovo)
  • • 3 tasītes espresso kafijas (atdzesēta)
  • • 10 tējkarotes Amaretto liķiera (piemēram, Amaretto Casa Rocada)
  • • 4 ēdamkarotes kakao un/vai 100 g šokolāde deserta pārkaisīšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Atdalītus olas dzeltenumus saputojiet ar cukuru līdz cukurs ir pavisam izkusis. Ātrākam un labākam efektam izmantojiet mikseri. Pēc tam pievienojiet ''mascarpone'' sieru un 3 tējkarotes Amaretto liķiera un maisiet līdz tiek iegūta viendabīga masa.
  2. Stikla trauka (praktiskāk - taisnstūra) pamatni izklājiet ar iegūto masu - tā lai nespīdētu tas cauri. Tad biskvīta cepumus mērcējot uz īsu mirkli atdzesētā espresso kafijas un 7 tējkarošu Amaretto liķiera maisījumā kārtojiet kā nākamo kārtu virs iepriekš ieklātās masas. Saldākai garšai - pēc tam var pārkaisīt sakārtotos cepumus ar šokolādes skaidiņam. Virs šīs kārtas atkal tiek klāts "mascarpone" siera maisījums un veidotas nākamās kārtas. Pie iepriekš noteiktām sastāvdaļām un trauka izmēra - 24x30 cm sanāks 2 cepumu kārtas. Virsējo kārtu noslēdz ar "mascarpone" siera maisījumu, kuru pārkaisa ar kakao un škokolādes skaidiņām (pēc vēlēšanās). Pirms pasniegšanas - nepieciešams šo kārtojumu atsāt uz 6-8 stundām ledusskapī.
  3. Pasniedziet ar zemenēm vai dekorētu ar piparmētru lapiņām!
  4. Noteikti izmēģiniet!
  5. Lai labi garšo: )
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Karbonāde alus mīklā

Karbonāde alus mīklā

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA