Sākums > Receptes > Deserti

Sapnis vasaras naktī - tiramisu

2010. gada 12. augusts
Foto: Egija Indriksone
Pagatavošana
40 min
1. Atdalītus olas dzeltenumus saputojiet ar cukuru līdz cukurs ir pavisam izkusis. Ātrākam un labākam efektam izmantojiet mikseri. Pēc tam pievienojiet ''mascarpone'' sieru un 3 tējkarotes Amaretto liķiera un maisiet līdz tiek iegūta viendabīga masa.
2. Stikla trauka (praktiskāk - taisnstūra) pamatni izklājiet ar iegūto masu - tā lai nespīdētu tas cauri. Tad biskvīta cepumus mērcējot uz īsu mirkli atdzesētā espresso kafijas un 7 tējkarošu Amaretto liķiera maisījumā kārtojiet kā nākamo kārtu virs iepriekš ieklātās masas. Saldākai garšai - pēc tam var pārkaisīt sakārtotos cepumus ar šokolādes skaidiņam. Virs šīs kārtas atkal tiek klāts "mascarpone" siera maisījums un veidotas nākamās kārtas. Pie iepriekš noteiktām sastāvdaļām un trauka izmēra - 24x30 cm sanāks 2 cepumu kārtas. Virsējo kārtu noslēdz ar "mascarpone" siera maisījumu, kuru pārkaisa ar kakao un škokolādes skaidiņām (pēc vēlēšanās). Pirms pasniegšanas - nepieciešams šo kārtojumu atsāt uz 6-8 stundām ledusskapī.
3. Pasniedziet ar zemenēm vai dekorētu ar piparmētru lapiņām!
4. Noteikti izmēģiniet!
5. Lai labi garšo: )
Uz augšu