Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Biskvīta zemeņu torte

Biskvīta zemeņu torte

FOTO: Lāsma Klēbaha

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • 4 olas
  • 200 g cukura
  • 1 ēd. k. vaniļas cukura
  • 4 ēd. k. silta ūdens
  • 200 g miltu
  • 2 tējk. cepampulvera
  • Pildījumam:
  • Zemene
  • 500 g skābā krējuma
  • 150 g pūdercukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 paciņa želatīna
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Olas ar siltu ūdeni (gandrīz karstu) un cukuru uzputo ļoti gaišās putās. Iemaisa vaniļas cukuru.
  2. Uzsijā miltus ar cepampulveri un pakāpeniski iecilā mīklā.
    Uzsijā miltus ar cepampulveri un pakāpeniski iecilā mīklā.

    FOTO: Lāsma Klēbaha

  3. Mīklu pilda ietaukotā veidnē (ietauko tikai pamatni un izkaisa ar miltiem).
  4. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 25 minūtes.
  5. Kad biskvīts gatavs, pārgriež to divās daļās.
    Kad biskvīts gatavs, pārgriež to divās daļās.

    FOTO: Lāsma Klēbaha

  6. Kamēr biskvīts dziest, skābo krējumu sajauc ar vaniļas cukuru un pūdercukuru.
    Kamēr biskvīts dziest, skābo krējumu sajauc ar vaniļas cukur...

    FOTO: Lāsma Klēbaha

  7. Uzbriedina želatīnu. Izkausē ūdens peldē un pievieno krējuma maisījumam.
  8. Liek ledusskapī nedaudz atdzist, lai var vieglāk uzsmērēt.
  9. Tikmēr zemenēm noņem kātiņus un sagriež gabaliņos. Lielākās zemenes atstāj dekorēšanai.
    Tikmēr zemenēm noņem kātiņus un sagriež gabaliņos. Lielākās...

    FOTO: Lāsma Klēbaha

  10. Uz pirmās biskvīta daļas uzziež nedaudz krējuma maisījuma. Pārklāj blīvi ar zemenēm. Pārziež atkal ar krējuma masu.
  11. Liek pa virsu otru biskvīta daļu. To un tās sānus pārziež ar atlikušo krējuma masu un dekorē ar zemenēm.
  12. Patur visu kūku vēl ledusskapī, lai sastingst.
  13. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Seleriju un vistas filejas karbonādes

Seleriju un vistas filejas karbonādes

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 29. septembris 11:47 29.09 11:47
Konkurss ⟩ Vai vari atbildēt uz visiem jautājumiem pareizi un saukt sevi par diženu sēņotāju?
Izpildi testu un laimē "Lielo Latvijas sēņu grāmatu"

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas