Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Burvīgs ēdiens no sērijas "šmorēta vista"

2005. gada 3. maijs
Foto: Una
Pagatavošana
1 min
1. Stilbus apsāla un apbārsta pipariem, garšaugus noskalo un sasmalcina, sasmalcina ķiplokus un sajauc ar garšaugiem. Vistas ādiņu nedaudz iegriež un griezumos sabāž garšaugu maisījumu, pēc tam stilbus nosien ar diegu, lai neveltos ārā labumi. Mazliet zaļumu jāatstāj arī mērcei. Sakarsē pannā eļļu un stilbus apcepina. Pēcāk liekam tos pīlē, pievienojam šķidrumu un šmorējam kādu pusstundu, kamēr gatavs. Izņem laukā un satin folijā, lai neatdziest (var iebāzt arī cepeškrāsnī uz maziem apgriezieniem). Pīlē palikušo šķidrumu papildinām ar buljonu līdz sanāk kādi grami 400. Gatavo šķidrumu iebiezina ar ūdenī izšķindinātiem miltiem un vāra kādas 5 minūtes. Pievienojam atlikušos garšaugus, krējumu, sāli un piparus.
2. Ēdam ar rīsiem un visvisādiem drāzenīšiem. Protams, rīsus un vistiņu pārlejam ar mērci, pirms tam neaizmirstot noņemt diegus.
Uz augšu