Gaļas pīrāgs

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 250 g miltu
  • 1 /2 tējk. cepampulvera
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 125 g gabaliņos sakapāta sviesta
  • 1 ola
  • 2 ēdamk. auksts ūdens
  • Pildījumam
  • 350 g gabaliņos sagriezta apcepta cūkgaļas šķiņķa
  • 125 g rīvēts siers
  • 1 mazs sakapāts sīpols
  • 2 ēdamk. rīvmaizes
  • 2 olas
  • 200 g skābā krējuma
  • Sāls
  • Pipari
  • Vēl
  • Rīvmaize pārkaisīšanai
  • 1 ola apziešanai

Pagatavošana

70 min.
  1. Miltus sakapā kopā ar pārējiem produktiem un žigli samīca gludu mīklu. Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  2. Pagatavo pildījumu: šķiņķi samaisa ar sieru, sīpoliem un rīvmaizi.Pievieno olas un krējumu, kā arī sāli un piparus.
  3. No 2/3 mīklas izveltnē pamatni. Ieklāj veidnē (diametrs 26cm). Mīklu vairākās vietās sadursta ar dakšiņu un pārkaisa ar rīvmaizi. Iepilda šķiņķa maisījumu. Atlikušo mīklu izveltnē plānā kārtā un uzklāj uz pildījuma. Piespiež maliņas. Ar dakšiņu sadursta vairākās vietās un apziež ar sakultu olu.
  4. Cep cepeškrāsnī 40 minūtes 200° C temperatūrā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize