Buritto ar vistu

2010. gada 26. jūlijs
Foto: Laura Tamane
Pagatavošana
50 min
1. Ņemam vistas fileju un sagriežam mazos kubiciņos, apkaisam ar garšvielām - vistas garšviela, sāls, pipari (jebkas pēc jūsu izvēles un gaumes) - bļodā apslaca ar citronu sulu, pieliek nedaudz majonēzi un sinepes, samaisa un atstāj iemarinēties!
2. Tālāk sagriež papriku smalkos gabaliņos, sarīvē burkānu uz mazās rīves, sagriež sīpolu arī mazos gabaliņos. To visu liek uz pannas apcepties. Pievieno baziliku, sāli,piparus (arī šeit var variēt ar garšvielām). Pēc apmēram 5 minūtēm pievienojam smalki sagrieztu tomātu, nogriež mazāku liesmu un atstājam sautēties. Vēl pēc kāda brīža liekamklāt pupiņas un ananāsu, un lai turpina sautēties.
3. Tikmēr liek uz pannas vistu, apcep, līdz kļūst balta, pielej klāt nedaudz ūdeni un arī atstāj pasutināties.
4. Pa to laiku jāpievieno ķiploks un tad jau jāgaida, kamēr iztvaiko šķidrums no dārzeņiem. Kad tas noticis, tam visam pievieno klāt vistas gabaliņus un atstāj uz pannas nedaudz atdzist.
5. Tikmēr uzkarsē cepeškrāsni.
6. Dāzeņu masu sajauc ar sarīvētu sieru un pilda iekšā lavašā, satin kopā kā pildītās pankūkas, un liek cepeškrāsnī uz minūtēm piecām, lai siers izkūst.
7. No šī visa sanāk 4 palieli burito! Tādējādi, ja vēlās mazāk, var izlemt, ko un cik daudz no dārzeņiem likt! Var arī ņemt ārā to, ko nevēlās vai negaršo + var pievienot vēl klāt ko vien sirds kāro!
8. Un lai labi garšo!! :)
9. P.S. laiks norādīts ar visu marinēšanas, sagriezšanas un gatavošanas laiku kopā!
Uz augšu