Tiramisu latviešu gaumē

Sastāvdaļas

  • Latviešu variants (bez Mascarpone, tā vietā saldais krējums, vēlams no tirgus- biezs, var arī veikalā pirkto uzvārīt un pēc tam vismaz 24 stundas lai stāv ledusskapī, citādi neputojas)
  • 5 olu dzelt
  • 5 ēd.k.cukura
  • 1 L salda krējuma
  • Paka "loeffelbisquit"- biskvīta cepumi kā standziņas
  • Kāds stiprs alkohols- konjaks, brendijs, viskijs-ar izteiktu garšu
  • Stipra auksta kafija

Pagatavošana

1 min.
  1. Saputo olas dzelt. ar cukuru, saputo krējumu, samaisa kopā, iejauc brendiju (vislabāk pēc savas garšas- ~50-100 ml)
  2. drusku brendija pielej aukstajai kafijai. Kārtām liek cepumus, kas pamērcēti kafijas-brendija maisījumā un krēma kārtu. Virsū krēms, pārkaisa ar kakao (rūgtu bez cukura!). Liek vēsumā uz pāris stundām. pēc šitā brīnuma ēšanas publikai pienākas espresso!
  3. Veiksmi darbā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi