Cīsiņu sautējums

2010. gada 16. jūlijs
Foto: Ruta Raškovska
Ļoti garšo sautējumi un īpaši tādi, kuru sastāvā ir nedaudz saldā krējuma, jo tas piedod papildus piegaršu. Tā kā dažreiz ir neliels slinkums iet uz veikalu, tad sākām mājās skatīties kas ir ledusskapī un piefantazēt. Domu par papriku aizņēmāmies no citas receptes, bet arī šajā tā iekļāvās ļoti harmoniski!
Pagatavošana
80 min
1. Notīram un uzliekam vārīties kartupeļus, otrā katlā paralēli vāram papriku. Papriku vāram, kamēr tās krāsa paliek nedaudz gaišāka, tieši tamdēļ vienmēr cenšos izvēlēties sarkano papriku, jo tai šo krāsas maiņu vieglāk noteikt. Kamēr viss vārās, sagriežam stikla/māla/dzelzs (atkarībā no tā kāds ir mājās) traukā cīsiņus un šampinjonus. Vēlams griezt vidēja izmēra gabalos, nevis tik mazos kā salātiem. Pēc tam jau atdzesētu papriku notīrīt no ādas un sagriezt nelielos gabalos klāt pie cīsiņiem un šampinjoniem. Tajā pašā traukā sagriezt kartupeļus. Samaisīt, pārliet ar saldo krējumu un pienu tā, lai aptuveni 1 cm no sastāvdaļām būtu virs šķidruma. Pievienot garšvielas un sāli pēc garšas, samaisīt, uzlikt traukam vāku un uz 35-40 minūtēm ielikt cepeškrāsnī 220°C. Pēc pagatavošanas baudīt neatdzesētu! Labu apetīti!
Uz augšu