Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cepti rīsi

Cepti rīsi

FOTO: Arta Julika

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g rīsu (iesaku dabīgo graudaugu)
  • 400 g vistas krūtiņas filejas
  • 6 ēdamkarotes sojas mērces
  • 250 g šampinjonu
  • 1 zaļā paprika
  • Pus saišķītis pavasara sīpolu (principā var izmantot jebkādus sīpolus)
  • 6 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 ēdamkarote svaigi rīvēta ingvera
  • 4 ēdamkarotes sausā šerija (iesaku Fino un Amontillado)
  • Sāls
  • Melnie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Rīsus novāra.
  2. Gaļu sagriežam slīpās, tievās strēmelītēs un iemarinējam sojas mērcē, un noliekam vēsumā.
  3. Šampinjonus sagriežam šķēlītēs.
  4. Papriku griežam palielos gabalos.
  5. Sīpolus griežam mazos gabaliņos.
  6. Vokpannā 3 ēdamkarotes eļļas un 5min cepam gaļu, tad to izņemam no pannās un novietojam siltumā.
  7. 3 ēdamkarotes eļļas uzkarsējam vokpannā un uz ļoti lielas uguns 3min, pastāvīgi maisot, apcepam sagrieztos dārzeņus, pievienojam ingveru, šeriju un sojas mērci, kas pārpalika no gaļas marinēšanas.
  8. Pievienojam un iecilājam gaļu un rīsus. Visam pievienojam sāli un piparus, un uzkarsējam visu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Karbonāde alus mīklā

Karbonāde alus mīklā

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA