Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Sv. patrika maize

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g rudzu milti
  • 250 g kviešu milti
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. cepmā soda
  • ¼ tējk. sāls
  • 100 g dzeltenās rozīnes
  • 2 tējk. ķimeņu sēklas
  • Apmēram puslitrs lauku piena
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni, nedaudz ietauko cepamo pannu.
  2. Bļodā iejauc miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. Iejauc rozīnes un ķimenes. Pievieno tik daudz piena, lai veidotos bieza, bet ne sausa mīkla.
  3. Līek mīklu uz miltiem kaisīta dēļa, amēram trīs minūtes mīca lāid izveidojas spīdigs kukulītis, tā virspusē krusteniski iegriež padziļas rievas. Cep krāsnī 35 - 40 minūtes, līdz viducī iedurta zobu bakstāmajam vairs nekas nepielīp.
  4. Finālā iegūstam visai savdabīgu cepumu.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Plūmju kompots

Plūmju kompots

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas