Sv. patrika maize

Sastāvdaļas

  • 250 g rudzu milti
  • 250 g kviešu milti
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. cepmā soda
  • ¼ tējk. sāls
  • 100 g dzeltenās rozīnes
  • 2 tējk. ķimeņu sēklas
  • Apmēram puslitrs lauku piena

Pagatavošana

1 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni, nedaudz ietauko cepamo pannu.
  2. Bļodā iejauc miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. Iejauc rozīnes un ķimenes. Pievieno tik daudz piena, lai veidotos bieza, bet ne sausa mīkla.
  3. Līek mīklu uz miltiem kaisīta dēļa, amēram trīs minūtes mīca lāid izveidojas spīdigs kukulītis, tā virspusē krusteniski iegriež padziļas rievas. Cep krāsnī 35 - 40 minūtes, līdz viducī iedurta zobu bakstāmajam vairs nekas nepielīp.
  4. Finālā iegūstam visai savdabīgu cepumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi