Sākums > Receptes > Zupas

Sīpolu zupa ar siera vāciņu

2010. gada 13. jūlijs
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
60 min
1. Sīpolus nomizo un sagriež plānās sloksnītēs. Visātrāk tas izdosies ar virtuves kombainu.
2. Sagrieztos sīpolus cep katliņā sakarsētās taukvielās, līdz tie kļūst zeltaini.
3. Pievieno gaļas buljonu un zupu vāra 15-20 min.
4. Ja vajadzīgs, pievieno sāli un piparus.
5. Maizi sagriež centimetru biezās šķēlītēs. Šķēlītes liek uz plāts un no abām pusēm apcep cepeškrāsns vidējā daļā 150 grādos. Kad maizītes ir skaisti zeltainas, tās izņem no krāsns. Temperatūru paaugstina līdz 250-275 grādos.
6. Maizi sagriež kubiņos.
7. Sakarsē podiņus vai krāsnij piemērotus zupas šķīvjus. Piepilda ar zupu. Pārkaisa ar maizes kubiņiem.
8. Pāri liek biezu siera kārtu.
9. Podiņus liek krāsnī un ārā ņem tad, kad siers ir izkusis un ieguvis skaistu krāsu.
10. Zupu pasniedz nekavējoties.
11. Lai labi garšo!
Uz augšu