Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Ābolu-drupaču pīrāgs

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Virsai:
  • 75 g pašceļošie milti(jeb milti+cepamais pulveris)
  • 1 /2 tjk. kanēlis
  • 40 g sviests
  • 25 g smalkais cukurs
  • Pamatnei:
  • 50 g sviests
  • 75 g smalkais cukurs
  • 3 olas
  • 115 g pašceļošie milti
  • 3 -4 āboli
  • 50 g rozīnes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Vispirms pagatavojam virsu - sajauc miltus ar kanēli. Tam klāt sadrupina sviestu, līdz ir izveidojusies drupačaina masa. Tad pievieno cukuru. Uz brīdi noliek malā.
  2. Lai pagatavotu pamatni, vispirms izkausē sviestu un atsevišķā bļodā saputo olas. Tad visas sastāvdaļas - sviestu, cukuru, olas un miltus liek kopā un kuļ ar mikseri 1-2 minūtes.
  3. Nomizo ābolus un sagriež šķēlēs. Sajauc kopā ar nmazgātām rozīnēm.
  4. Ņem 20cm lielu kūkas formu, apakšā ieklāj cepamo papīru. Liek sagatavot pamatnes mīklu formā. Pa virsu kārto ābolus ar rozīnēm. Tam pa virsu vienmērīgi kārto sagatavoto virsmas mīklu.
  5. Cep cepeškrāsnī 180 C apmēram 40min vai, kamer pīrāga centrs, viegli uzspiežot, atlec no pannas.
  6. Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bagātīgā melleņu siera kūka

Bagātīgā melleņu siera kūka

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas