Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Laša mērce ar ķiplokiem un dillēm

Laša mērce ar ķiplokiem un dillēm

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg laša fileja
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 400 g saldā krējuma
  • 30 g diļļu
  • Pasta
  • Olīveļļa
  • Sviests
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Ņem svaigu laša fileju, nogriež ādu un sagriež mazos gabaliņos.
  2. Katliņā ielej olīveļļu, ieliek mazliet sviesta un smalki sagrieztu ķiploku (ķiploku nevajag spiest ķiplokspiedē, jo tad tas aromāts būs pārāk intensīvs).
  3. Kad ķiploki mazliet apcepušies, bet tikai pavisam nedaudz - tie nedrīkst palikt brūni, liek klāt lasi un mazliet pielej aukstu ūdeni un pieber sāli. Uz lēnas uguns vāra aptuveni 10 minūtes.
  4. Kad lasis faktiski gatavs, pielej saldo krējumu un pieber sasmalcinātas dilles un pavāra vēl aptuveni 10 minūtes, kamēr iztvaikojis liekais mitrums.
  5. Tad mērci sajauc ar izvārīto pastu. Ēdot to visu vēl pārkaisa ar Parmesan sieru.

    Lai labi garšo!
    Tad mērci sajauc ar  izvārīto pastu. Ēdot to visu vēl pārkai...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Apgrieztais ābolu pīrāgs

Apgrieztais ābolu pīrāgs

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas