Astoņkājis vīnā

2010. gada 29. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
80 min
1. Astoņkāji noskalo, noliek galvas daļu starp masveidīgo ķermeni, taustekļiem un izgriež. No masveida ķermeņa izvērš vai norīvē ādu. Ķermeņa maisu izvērš otrādi un izgriež iekšējo daļu. Starp taustekļiem izvelk astoņkāja gremošanas traktu un izgriež.
2. Sagatavoto astoņkāji liek pannā, pievieno sāli un sautē savā sulā 15 min. Noskalo un ļauj nožūt. Šalotes nomizo un pārgriež uz pusēm, tomātiem novelk miziņu un sagriež ripiņās, fenheļa sakni – plānās sloksnītēs, zaļumus rupji sakapā. Tomātu pastu iekuļ 100 ml ūdens. Astoņkāji sagriež ēšanai piemērotos gabalos. Katliņā uzkarsē olīveļļu, apcep sīpolus. Pievieno astoņkāja gabaliņus un maisot visu apcep. Tad pievieno tomātu pastu, vīnu, piparus, sāli un visu uzvāra. Tomātus un fenheli liek katlā kā piedevas, visu viegli sakrata, sutina stiprā karstumā 60 min. Pasniedz ar svaigas baltmaizes šķēlēm un sausu sarkanvīnu.
Uz augšu