Zandarta fileja apelsīnu mērcē

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 800 g zandarta filejas
  • 100 g sviesta
  • 100 g sausā baltvīna
  • 4 apelsīni
  • 1 ēdamk. miltu
  • Pētersīļi
  • Baltie pipari
  • Sāls

Pagatavošana

45 min.
  1. Atsaldē un pārgriež zivju fileju pa diagonāli uz pusēm, ierīvē ar sāli, pipariem un viegli apslacina ar apelsīnu sulu. Sasmalcina daļu pētersīļu un pārkaisa zivīm. Filejas saritina un liek ieziestā cepam traukā. Virsū liek nedaudz sviestu un atlikušos pētersīļus, pielej vīnu un apelsīnu sulu. Cep ar vāku vai pārklātu foliju 20 min., 200°C. Tad nolej buljonu un izņem pētersīļu zariņus. Buljonam pievieno atlikušo sviestu un iebiezina ar ūdenī iemaisītiem miltiem. Pievieno sāli un piparus un maisot uzvāra. Zivis aplej ar mērci un dekorē ar apelsīnu daiviņām un sasmalcinātiem pētersīļiem. Ēdienu pasniedz ar rīsiem, kartupeļiem vai šķelto zirņu biezeni.

Komentāri

Ingrīda 2010. gada 4. augusts 13:31
A kur pagatavošana?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi