Sākums > Receptes > Deserti

Mājās gatavoti zefīri

2010. gada 29. jūnijs
Foto: una
Pagatavošana
40 min
1. ūdens vietā var ņemt sulu, vēlams skābena
Foto: una
2. 20x30 lielā traukā/cepešpannā izklāj cepampapīru (es taisīju plastmasa traukā, tad cepampapīru nevajag)
3. Pūdercukuru un kartupeļu cieti sajauc bļodā un plānā kārtā ieber veidnē.
Foto: una
4. no cukura un ūdens/sīrupa katliņā uzvāra "sīrupu" un 10 minūtes karsē NEmaisot.
5. Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest.
6. Sīrupu noceļ no uguns, iemaisa uzbriedināto želatīnu un maisa līdz izkūst.
Foto: una
7. Ar mikseri sakuļ olu baltumus putās, pievieno sīrupu masu (,kurā iepriekš iejaukts želatīns) kuļ 20 minūtes.
Foto: una
8. Ielej veidnē atstāj 4h
9. Tad ar karstu, bet sausu nazi sagriež 4x4 kvadrātiņos (es izvēlējos spiest no formiņām) un apviļā pūdercukurā un kartupeļu cietē no visām pusēm, lai nebūtu lipīgs.
Foto: una
Uz augšu