Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļa tomātu peldē

2010. gada 28. jūnijs
Foto: jurka
Pagatavošana
40 min
1. Vajadzīgās sastāvdaļas notīra un sagatavo.
Foto: jurka
2. Maltajai gaļai klāt 2 olas un dažus mazus sīpolus vai pusi no liela sīpola, klāt arī sāli un piparus.
Foto: jurka
3. Pa to laiku liek uz pannas cepties sagrieztus kāpostus, lai apbrūninās un sakrītas tilpumā.
Foto: jurka
4. Kamēr kāposts sildās - var no gaļas iztaisīt kotletītes, formas un lielums katram pēc ieskatiem.
Foto: jurka
5. Sagatavo arī cepšanai sīpolu un burkānu, burkānus vēlams griezt ar nazi nevis rīvēt.
Foto: jurka
6. Liek uz sakarsētas pannas cepties kotletītes, viņas nav jāizcep, tikai viegli jāapbrūnina, jo savu pilngatavību viņas sasniegs citur.
Foto: jurka
7. Kāposts jau izskatās gatavs.
Foto: jurka
8. Tas nozīmē, ka laiks likt apcepties sīpolus un burkānus, šeit vēlams piegriezt klāt arī mazliet ķiploka.
Foto: jurka
9. Kad dārzeņi izskatās pusgatavi, tad tiem pievieno pirmīt apcepto kāpostu un pāris lauru lapas.
Foto: jurka
10. Visu pārlej ar tomātu sulu, traki pārspīlēt ar nevajag, tā, lai neapsedz visu.
Foto: jurka
11. Ļauj uzsilt visam līdz viršanai un tad samazina liesmu teju līdz minimumam un uzliek visam pa virsu pirmīt apceptās kotletītes. Traukam liek virsū vāku virsū un ļauj, lai viss lēnā garā sildās minūtes divdesmit vai kamēr dārzeņi ir mīksti un gatavi.
Foto: jurka
12. Pasniedz ar svaigiem dārzeņiem un zaļumiem.

Labu apetīti.
Foto: jurka
Uz augšu