Menca ābolu vīnā

2010. gada 22. jūnijs
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
60 min
1. Ābolus nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem sēkliņas. Ābolu pusītes no izliektās puses ik pa 3 mm iegriež tā, lai apakšpusē tās vēl turētos kopā. Apslacīšanai izmanto nedaudz ābolu vīna. Pannā apbrūnina cukuru, pieliek 2 ēdamk. sviesta un ļauj tam izkust. Iegūtajā maisījumā liek ābolu pusītes un apcep no abām pusēm. Tad pielej 2 ēdamk. ābolu vīna un ābolus vāra viegli mīkstus. Katliņā liek mencu, atlikušo ābolu vīnu un zivju buljonu, vāra 5 min. Tad izņem zivi, novelk ādu, nosusina, liek ar sviestu ieziestā veidnē. Pārkaisa ar sāli, pipariem un cep 30 min., 180°C. Pa to laiku izkāš buljonu un uzvāra. Tam pievieno krējumu un vāra līdz iegūst biezu mērci. Samaisa ½ tējk. sinepju ar kalvadosu. Uz zivs liek ābolus un pārziež ar sinepju un kalvadosa maisījumu, cep 10 min. Mērcē iemaisa sviesta pārslas, pieliek sāli, piparus, timiānu un atlikušās sinepes. Zivi pasniedz pārkaisītu ar sakapātiem pētersīļiem. Mērci pasniedz atsevišķi.
Uz augšu