Menca angļu gaumē

Sastāvdaļas

  • 500 g mencas filejas bez asakām
  • 500 ml zivs buljona
  • 375 ml piena
  • 250 ml saldā krējuma
  • 100 ml ūdens
  • 375 g kartupeļu
  • 6 šķēles bekona
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 sīpols
  • 3 ēdamk. miltu
  • 1 ēdamk. augu eļļas
  • 1 ēdamk. kartupeļu miltu
  • Pētersīļu lapas
  • Ūdens

Pagatavošana

30 min.
  1. Uzkarsētā eļļā apcep sasmalcinātu bekonu. Izņem bekona gabaliņus un atlikušajās taukvielās apcep sasmalcinātu sīpolu, ķiploku. Tiem pievieno miltus, nedaudz apbrūnina un pārlej ar saldo krējumu, pienu un buljonu. Visu uzvāra. Kartupeļu cieti sajauc ar 100 ml ūdens, lēnām iemaisa zupas šķidrumā. Zupai pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus, sāli, piparus un, maisot, sautē, līdz tie gandrīz gatavi. Tad pievieno nelielos kubiņos sagrieztu zivi, bekona gabaliņus un vāra, līdz zivs gatava. Pasniedz pārkaisītu ar sasmalcinātām pētersīļa lapiņām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi